Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

14.03.2016

L’AEiG Torrent de les Bruixes rep un dels Premis de d’Educació en el lleure de la Fundació Carulla


Jordi Vidal Sabata

El grup de Trucs de l’AEiG Torrent de les Bruixes de Terrassa va rebre un dels Premis d’Educació en el lleure de la Fundació Carulla pel seu projecte d’intercanvi Detrunkis cap a nous horitzons dut a terme el passat estiu a Guatemala.

Ahir al vespre, al Palau Robert de Barcelona, va tenir lloc l’acte d’entrega dels XII Premis d’Educació en el lleure de la Fundació Carulla destinats a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure.

El grup de Trucs de l’AEiG Torrent de les Bruixes, va obtenir un dels premis a dotat amb 4.000 euros pel seu projecte solidari realitzat aquest estiu a Guatemala. El projecte va ser guardonat per ser “un projecte ben elaborat i organitzat que neix de la mà de joves de 18 i 19 anys que es plantegen trobar alternatives al capitalisme i que s’interpel·len sobre la manera de viure en la societat” tal i com ho va presentar la mateixa Fundació Carulla.

Detrunkis cap a Nous Hortizons ha destacat per ser un programa a llarg termini, plantejant totes les fases del projecte des de la idea i la decisió, fins a la realització de l’estada i la sensibilització posterior, passant per una fase clau de formació i descoberta de les poblacions autogestionades a través de les seves vivències, i per la seva vocació de treballar per a la transformació social. “Pensar globalment i actuar localment” és el seu lema.   

El projecte es va dur a terme del 16 d’agost al 16 de setembre d’aquest estiu passat concretament a la comunitat Nuevo Horizonte, Guatemala. Durant un mes, els 9 joves van participar en un projecte d’intercanvi cultural i cooperació coneixent aquest país que supera dècades de sagnants dictadures militars i conflicte armat.

La resta de projectes guardonats en reconeixement a la seva tasca han estat: Escoltes Catalans, Can Palet de Terrassa, AcampaSants, La Carbonera Celrà i Gatamoix, el projecte de la Fundació Marià Ferret que proposa descobrir les tradicions i la vida del 1876 a una colònia agrària de Mallorca, al qual participem en el marc del Projecte 4vents.


Comparteix