Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.03.2016

9 recursos audiovisuals per treballar l’educació emocional

Demarcació de Girona
Trucada

Conèixer millor quines emocions tenim, com es manifesten, per què es produeixen, com les podem detectar, quins mètodes de canalització existeixen, com podem compartir-les, etc. ens serveix per poder exercir una bona gestió de les nostres emocions i resoldre amb major èxit des de les petites coses dels dia a dia fins als grans projectes de la vida.

Històricament l’educació s’associava a la raó i al seny, en canvi, l’emoció es relacionava amb conceptes com la impulsivitat i el descontrol, i eren a priori conceptes no associables. Ara però es conceben l'educació i l'emoció com dos conceptes que combinats són una de les claus per un bon desenvolupament personal i social.  D'aquesta combinació en resulta l’educació emocional, un procés educatiu, continu i permanent, que potencia el desenvolupament emocional perquè esdevingui un complement indispensable per a un bon desenvolupament cognitiu.

L’educació emocional pot semblar un procés molt individual, però és a partir d’un bon domini de les pròpies emocions que aconseguirem una major adaptabilitat social i l'assoliment d’èxits personals.

Us proposem un seguit de peces audiovisuals per a saber més del tema i per a treballar les emocions amb els infants i joves:

1. Del revés. Pel·lícula d’animació (Tràiler)
2. L’educació emocional. Documental
3. Pensant en els altres. Reportatge
4. La felicitat. Episodi de la sèrie documental “Bricolatge emocional”
5. Saber enfadar-nos. Episodi de la sèrie documental “Bricolatge emocional”
6. Vèncer la timidesa. Episodi de la sèrie documental “Bricolatge emocional”
7. Fer amics. Episodi de la sèrie documental “Bricolatge emocional”
8. Vèncer la por. Episodi de la sèrie documental “Bricolatge emocional”
9. El aprendizaje social y emocional, las habilidades para la vida. Documental


Comparteix