Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

29.03.2016

Garantim la seguretat als nostres locals


AEiG Pare Claret

El local del vostre agrupament compta amb les mesures bàsiques per a minimitzar o eliminar els riscos de patir accidents?

És d’importància vital que els i les caps conegueu els factors de risc i la manera com es poden prevenir els accidents als vostres locals. Així com treballar i donar a conèixer un pla d’emergències per disminuir tant les probabilitats de patir accidents (particularment incendis) com les seves conseqüències.

Per aquest motiu hem elaborat el següent Protocol de seguretat dels locals que recomanem que apliqueu als vostres agrupaments.
 
1. Llegir el Manual de bones pràctiques sobre seguretat als locals disponible a l’espai del cap.
2. Debatre al consell de Caps i elaborar un pla d’emergències seguint la plantilla que us podeu descarregar a l’espai del cap. Per si us serveix d'ajuda també trobareu un exemple ja desenvolupat.
3. Enviar la informació per correu electrònic a comunicació@escoltesiguies.cat i ambit.gestio@escoltesiguies.cat, incloent:
a. Plantilla del pla d’emergències emplenada.
b. Plànol del vostre local, seguint l'exemple disponible a l'espai del cap. Cada planta en un full separat. Cal indicar-hi: les mides de cada sala, les vies d’evacuació que s'han decidit al pla d’emergències i la situació d’elements importants com ara:
i. Extintors i altres mecanismes d'extinció
ii. Dispositius d'alarma
iii. Elements de risc com ara magatzems de gas, cuina, llar de foc…
iv. Ubicació de la senyalització disponible actualment (ruta d'evacuació, dispositius d'alarma i mitjans d'extinció)
4. Si fos necessari, l'Àmbit de Gestió ajudarà a millorar el pla d’emergències. Un cop es tanqui una versió definitiva, es farà arribar els elements necessaris per completar la senyalització de les vostres rutes d’evacuació, així com plànols plastificats per penjar darrera de les portes indicant les rutes de sortida i els consells bàsics de seguretat.

No us atureu aquí! Hi ha moltes coses senzilles que podeu fer per a millorar la seguretat del vostre local:
  • Instal·lar detector de fums, com a mínim a les sales on hi hagi risc de foc (cuina, magatzem de gas, etc.). N’hi ha de molt econòmics!
  • Fer un mínim d’un simulacre anual. Es recomana fer-ho al novembre, quan les unitats ja estan tancades, però encara queda tot el curs per endavant.
  • Revisar el pla d’emergències cada any per trobar-hi mancances i mantenir-lo al dia.


Etiquetes

Comparteix