Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.04.2016

"Anem preparats 2016", normativa i consells per l’educació en lleure

Anem preparats 2016

Ara que ja ha passat Setmana Santa i que ens posem les piles per ultimar la planificació del campaments d’estiu hem de tenir a mà la nova publicació “Anem preparats 2016”.

La Direcció General de Joventut ha publicat "Anem preparats 2016", la nova versió de la guia que cada any presenta amb la normativa i les recomanacions per dur a terme activitats de lleure amb infants i joves.

L’"Anem preparats 2016" conté informacions i consells per mantenir la qualitat de les activitats d’educació en lleure i per preservar la seguretat i la integritat física de les persones participants, així com el respecte al medi ambient.

En aquesta edició trobem la regulació de les activitats d’educació en lleure en les quals hi participen menors de 18 anys; altres normatives com el conveni col·lectiu de treball per al sector del lleure educatiu i sociocultural de Catalunya o els drets d’imatge; un recull de normes i consells per la prevenció, salut i seguretat davant dels riscos que poden portar a situacions d’emergència; indicacions i aspectes a tenir en compte per organitzar activitats en el medi ambient natural i rural, i un directori de telèfons i adreces d’interès.

Com sabeu per les altres edicions, aquesta guia no es pot considerar un text normatiu ni pretén substituir les orientacions en qüestions de salut i seguretat que facin els professionals degudament acreditats. En el mateix document s’especifica que en els casos d’emergència sempre s’han de seguir les indicacions dels agents rurals, dels mossos d’esquadra, dels agents de protecció civil, del personal sanitari, dels bombers o d’altres agents de l’autoritat.


Notícia publicada originalment a Xarxanet.


Comparteix