Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

07.04.2016

La primavera, la sang altera. Sortim a gaudir-la!


AEiG Vista Alegre

Quines sortides podem fer només en aquesta època? Quines excursions tenen el seu màxim esplendor a la primavera? Aquí tenim alguns suggeriments.


Sentiu les orenetes? Ja són aquí. Les ha dut la primavera de bon matí.

Però a més d'orenetes, la primavera també transforma totalment el paisatge. La natura és un esclat de vida i l'època de pas d’ocells migrants, com també de reproducció per a la majoria d'espècies: ho mostren els cants territorials i la construcció dels nius. A les basses trobem centenars de capgrossos, i als prats un munt d’invertebrats com la papallona reina o les abelles. També és l’època de l’esclat de les flors: al març les flors grogues del ranuncle, a l'abril el vermell dels rosers silvestres, al maig el blanc de l’arç blanc... A les zones de secà, ens sorprèn la florida dels cirerers i els primers brots de les vinyes i, a tocar de camins, les ginestes anuncien el Corpus i les catifa de timó i argelagues cobreixen les garrigues i els colls erms, a tocar de les ermites. Però la primavera també porta molta pluja! Així que fem cas al refrany Per la primavera, pastor, no deixis la capa, ni la brena, i portem sempre la capelina a la motxilla!

Quines sortides podem fer només en aquesta època? Quines excursions tenen el seu màxim esplendor a la primavera? Aquí tenim alguns suggeriments.

1. Caminant entre cirerers florits
L’espectacular florida dels cirerers es produeix entre la segona quinzena de març i primera setmana d'abril, i acostuma a durar uns pocs dies. Cal encertar els dies de florida! Però val la pena intentar-ho i gaudir d’una passejada entre les flors blanques dels cirerers. Aquí tenim quatre propostes de sortides:

 
Sortida Comarca On dormir?
Paüls i Miravet Baix Ebre, Terra Alta Refugi Caro, Refugi Les Clotes
Sant Climent de Llobregat Baix Llobregat Centre Escolta Can Palós
Arenys de Munt en transport públic Maresme Terrenys d’acampada de Can Plana
Ceret Vallespir (França) Terrenys d’acampada de l’Olivet2. Gaudint de salts d’aigua que a l’estiu poden estar secs
Podríem pensar que l’estiu és l’època ideal per anar als rius, però... atenció! Sovint passa que a l’estiu els trobem secs, i en canvi és a la primavera quan millor podem gaudir d’alguns bonics salts d’aigua, especialment a les zones de clima més mediterrani. Aquí tenim dues propostes de visites a salts d’aigua que podem gaudir en tot el seu esplendor a la primavera:

 
Sortida Comarca On dormir?
Sant Miquel del Fai                Vallès Oriental     Terrenys de Can Puigoriol Xic 
L’engorjat de la Fou Anoia Terreny de Can Aubareda

3. Pujant muntanyes de clima mediterrani
Catalunya compta amb molts cims magnífics des dels quals podem gaudir de bones vistes, però cal trobar també l’època més adequada per cada un d’ells. Aquí tenim quatre propostes d’ascensions a muntanyes de clima sec que, de ben segur, gaudirem amb les temperatures mitjanes de la primavera:

 
Sortida Comarca On dormir?
Castell d’Escornalbou            Baix Camp          Terreny de Puigmarí               
Serra de Miralles Anoia Terreny del Molí de la Roda   
Montserrat Baix Llobregat Terreny Els Ametllers
Ruta Portbou-El Pertús Alt Empordà Terreny El Cor de la Llacuna


 


Castell d'Escornalbou (autor: Joanbanjo)


Notícia publicada originalment al web de Campaments i Més


Etiquetes

Comparteix