Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.04.2016

Aprofitem Sant Jordi per trencar estereotips de gènere

Sant Jordi 2016
Joan Turu

Per què les princeses són sempre rescatades? Per què els cavallers són sempre forts i valents? Per què els dracs són sempre malvats? Sant Jordi ens dóna una molt bona oportunitat per treballar els estereotips de gènere al cau.  

La llegenda de Sant Jordi i la tradició de la diada ens donen una bona oportunitat per fomentar la ruptura amb estereotips de gènere ancorats encara al passat. Trencar amb aquestes idees és necessari per tal de poder transformar la societat actual.

A l’agrupament, amb les branques dels i les més petites podem aprofitar el foment de la lectura per Sant Jordi per a posar-los a les mans i treballar contes que els ajudin a conèixer i reconèixer el món. Una bona proposta és la col·lecció dels Contes Desexplicats de l’Editorial Baula que presenta personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó, amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor. I sens dubte, per aquesta ocasió, us recomanem el conte Sant Jordi a la cova del drac per a conèixer una llegenda alternativa.


Amb els i les joves del cau podem treballar les guies de gènere contra la desigualtat sexista elaborades pel Consell de la Joventut de Barcelona  –“Jo no vull ser princesa” i “Jo no vull ser pilota d’or”– per tal de trencar amb aquestes visions, i mirar d’apropar noves perspectives sobre les relacions afectives, sexuals o d’amistat.


Comparteix