Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

23.04.2016

Avui transformem Sant Jordi!


AEiG Sant Nicolau

Aquestes darreres setmanes hem anat traient diferents propostes per a transformar una tradició tan bonica com la que tenim a Catalunya per Sant Jordi en una de sostenible perquè ens encanta i volem que perduri sempre!

Avui, que ja és la diada us en fem un recull de totes elles per a que pugueu viure i gaudir d’aquest dia aportant el vostre granet de sorra per a la transformació. Aquí les teniu:
  • Llibreries responsables: Si optem per comprar llibres, fem-ho en clau de consum responsable a llibreries amb vocació comunitària i transformadora.
  • Reciclar cultura: Intercanviem llibres per Sant Jordi o donem-los a projectes socials per a que tinguin novament un efecte transformador sobre altres persones.
  • Consum responsable de roses: Siguem conscients dels impactes ambientals, econòmics i socials que hi ha rere d’aquest consum i actuem per a mitigar-los. Regalem i acceptem roses, però no desmesuradament!
  • Trencar estereotips de gènere: La llegenda de Sant Jordi ens dóna una bona oportunitat per fomentar la ruptura amb estereotips de gènere ancorats encara al passat. Trencar amb aquestes idees és necessari per tal de poder transformar la societat actual.
  • Punts de llibre de la FCEG: La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge proposa una plantilla de punt de llibre per reivindicar la nostra identitat com a país i com a escoltes i guies; d’aquesta manera els escoltes i guies ens comprometem amb la llengua i la cultura.
Que tingueu un molt bon Sant Jordi i que aquest sigui transformador!


Comparteix