Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.04.2016

Agrupaments de les tres associacions participen en la Trobada 2016

Trobada 2016

Més d’un centenar d’agrupaments de les tres associacions membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, s’han trobat aquest passat diumenge 24 d’abril per debatre i posar en comú els seus punts de vista sobre el futur de l’escoltisme i el guiatge català dins del procés cap a l’associació única.

La trobada ha tingut lloc a tres ciutats de Catalunya: Vilafranca del Penedès, Manresa i Sant Celoni i s’han treballat quatre marcs del Full de Ruta. Des del marc ideològic, s’ha analitzat com l’escoltisme i el guiatge ha d’afrontar els reptes actuals al voltant de l’espiritualitat, el compromís nacional i el gènere. En el marc formatiu, hem començat a identificar les competències que han d’adquirir els i les caps i els equips associatius i les bases de la futura Escola de Formació. Des del marc metodològic s’han examinat els elements del Mètode Escolta i s’ha debatut sobre com ha de ser el treball d’aquests elements per fer un escoltisme i guiatge d’avantguarda. Per últim, en el marc organitzatiu hem vist diferents models organitzatius i com podrien donar resposta a les necessitats de la futura associació única.

Representats de diferents agrupaments de Catalunya han estat durant prop de quatre hores treballant per col·laborar en el disseny de la proposta per la futura associació única d’escoltisme i guiatge català. Aquesta trobada s’emmarca en un procés més llarg que ens ha de permetre dissenyar les bases que permetin als agrupaments de les tres associacions continuar el camí sota el paraigua d’una nova associació única amb capacitat de donar resposta a les seves demandes i necessitats i, generar un escoltisme i guiatge més fort i compromès.

Notícia publicada originalment al web de la FCEG.


Comparteix