Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.05.2016

Manel Subirà dóna material històric escolta al Moviment

Manel Subirà en el moment de la donació

Manel Subirà ha fet un donatiu de material escolta entre el qual destaca una extensa col·lecció de segells, fotografies de diferents Jamboree i fulards.

El farmacèutic Manel Subirà i Rocamora va tenir un paper important en el món de l’escoltisme a Catalunya des de la seva incorporació l’any 1945. Al llarg de la seva trajectòria Subirà va desenvolupar diferents càrrecs, un d’ells com a Comissari Internacional, fet que el va portar a assistir a les Jamboree d’Àustria (1951), Regne Unit (1957), Grècia (1963) i Noruega (1975). D’aquella experiència en conserva alguns fulards que va intercanviar, fotografies, segells i llibrets que ha volgut donar a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) mitjançant la Fundació Josep Sans per a fer-ne difusió i garantir la seva conservació.


Anteriorment ja havia realitzat importants donatius de documents i peces molt simbòliques que han ajudat a ampliar l’arxiu històric que MEG conserva a Can Cadena sobre l’escoltisme català al segle XX. Tot aquest arxiu resta a disposició de totes aquelles persones que el vulguin consultar.Comparteix