Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

23.05.2016

MEG acull el 2n Seminari del Projecte per a la Participació Infantil de la PINCAT

Projecte per a la Participació Infantil de la PINCAT

Els Castors i Llúdrigues de l’AEiG Sant Adrià i els Pioners i Caravel·les de l’AEiG Roger de Flor van acollir a Tiana una jornada on van compartir els seus projectes i van debatre sobre participació.

El passat dissabte 21 de maig va tenir lloc als locals de l'Agrupament Escolta i Guia Roger de Flor de Tiana el Segon Seminari per a l’impuls de la participació infantil en la governança de les entitats organitzat per la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) i amb un total d'unes 60 persones participants. En representació de MEG hi van assistir els Castors i Llúdrigues de l’AEiG Sant Adrià i els Pioners i Caravel·les de l’AEiG Roger de Flor de Tiana, juntament amb l’equip motor de participació infantil de MEG.

Aquest seminari és la segona part d’un projecte engegat el passat mes de novembre i que dura tot el curs i en el qual es vol promoure la participació infantil en el funcionament de les organitzacions i la incorporació dels infants en els consells i espais de decisió i organització de les entitats. Hi participen entitats d’arreu del territori, amb infants i joves de diversa edat i tipologia social.

Arran de les valoracions dels participants en el primer seminari es va optar per a fer d'aquesta segona trobada un espai més participatiu, coorganitzat per infants i joves i en un lloc més amè i d'acord amb les seves realitats. És així com l'AEiG Roger de Flor va oferir els seus locals i el parc que hi ha davant com a espais per acollir aquest segon seminari.

El seminari es va iniciar amb un dels joves que va participar en el primer seminari fent de "mestre de cerimònies", escenificant així els mesos de feina compartida amb l'equip motor de la PINCAT. Seguidament es van realitzar uns jocs de presentació organitzats per l'agrupament de Tiana així com unes dinàmiques de reflexió sobre participació organitzades per un dels esplais participants.

L'espai central i l'objectiu principal d'aquest segon seminari era l'intercanvi d'experiències en relació als projectes que cada entitat està desenvolupant. Es van presentar un total de 6 experiències en espais simultanis i rotatius on infants i joves, a part de poder explicar els punts forts i febles amb què s'estan trobant al dia a dia del projecte, també van poder rebre el retorn de la resta de participants, així com la resolució conjunta de dubtes i el plantejament de nous reptes de futur.

Finalment es va organitzar una dinàmica de tancament i valoració del seminari on els i les participants van exposar els seus dubtes i inquietuds en relació als seus projectes, als projectes de la resta d'entitats així com de l'organització del seminari en general. També van plasmar l'empremta de les seves mans en un gran mural de la PINCAT tot simbolitzant el treball en equip i la participació infantil i juvenil com a eina imprescindible per al canvi.

Comparteix