Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

24.05.2016

No deixem mai de jugar

AEiG Ítaca

En motiu del Dia internacional del joc, que es celebra demà 28 de juny, recuperem la reflexió i els recursos de l’eix del curs 2013-2014 CREIXEM JUGANT

El joc té una transcendència en el desenvolupament de les persones que va molt més enllà del component estrictament lúdic. Jugar resulta de vital importància en les diverses fases de desenvolupament de les persones, especialment en els primers anys de vida i joventut, tal i com ho poden ser l'educació, la salut i l'alimentació. Ara bé, el joc no és patrimoni exclusiu de la infància. Jugar, més enllà de la infantesa, ens converteix en persones curioses, obertes al canvi, compromeses, crítiques, lliures, creatives, positives i alegres.

Jugant aprenem a enfrontar-nos a reptes tot descobrint les nostres capacitats i els nostres límits. És una valuosa eina per a generar transformació social, fomentant la comunicació entre les persones, aprofundint en les relacions i la implicació dels individus d’una comunitat tot afavorint els punts de trobada.

I és aquí on els escoltes i les guies hi tenim molt a dir i a fer, a reivindicar el nostre paper dins la societat tot utilitzant el joc com a eina pedagògica, donant-li valor per a si mateix com a una estratègia més d'intervenció educativa però alhora deixant que siguin les pròpies persones qui creïn el seu procés de creixement.

En definitiva, el joc és una font inesgotable d'aprenentatge de la vida, un espai de creixement personal, una eina de gran valor pedagògic i humà, un espai de trobada que volem que ens acompanyi en totes les etapes de la nostra vida perquè infants, joves i grans CREIXEM JUGANT.

Per aquest motiu, aprofitem l’efemèride per a recuperar els recursos sobre el joc que vam treballar amb l’eix del curs 2013-2014 “Creixem jugant”. Recursos relatius a la teoria i pedagogia del joc o un recull de jocs per temàtiques, entre d’altres; perquè no deixeu mai de jugar!


Etiquetes

Comparteix