Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.05.2016

El Dia Mundial del Medi Ambient siguem agents del canvi!


Animem-nos a celebrar el dia més important per a l’acció ambiental positiva duent a terme la recuperació de fonts.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 5 juny Dia Mundial del Medi Ambient per a sensibilitzar l’opinió pública respecte a la necessitat de preservar i millorar el medi ambient.  

Enguany, en el marc de la #SetmanaNatura i per festejar aquest dia es vol fer especial èmfasi en les fonts, aquests petits ecosistemes d’aigua dolça que formen part del patrimoni cultural local i que sovint, agrupen les persones al seu voltant.

Nosaltres, els escoltes i les guies, coneixem de primera mà la importància d’aquests punts naturals que ens abasteixen d’aigua en les nostres excursions i rutes, així com de la seva conservació i protecció. És per això que animem als agrupaments a participar de la campanya “Recuperem 50 fonts!” de la Setmana de la Natura que organitzen la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya.

Aquesta campanya ofereix alguns recursos i presenta projectes per a recuperar fonts: Les fonts, com a punt d’aigua, constitueixen un ecosistema viu; amb una fauna, una flora i un paisatge associats i, tot sovint, un punt de trobada social i cultural important! No deixem que es perdin!

Per a més informació, consulteu el web de la Setmana de la Natura.


Comparteix