Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.06.2016

La Marxa Som camina per la democràcia participativa

La Marxa Som
Grup d'Amics del Camí

El 12 de juny comença la Marxa Som i el moviment escolta i guia té l'oportunitat de participar-hi fent sentir la seva veu per la construcció d'un país millor.

La Marxa Som és una caminada popular que recorrerà a peu totes les comarques del Principat de Catalunya seguint l’itinerari d’El Camí, una ruta de senderisme cultural que enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana per poder-n’he conèixer la cultura, la història, el paisatge i la gent de cada territori.

L’objectiu de la marxa és plantejar diàlegs sobre com bastir conjuntament un país millor fonamentat en una democràcia participativa, una gran oportunitat per a tots aquells agrupaments escoltes i guies que es vulguin sumar en alguna de les etapes, ja sigui d’un o varis dies, per caminar i debatre sobre el nou país que es vol construir entre tots i totes.

A través de les assemblees locals que s'organitzaran al llarg del recorregut, es recollirà la veu i la força del poble per proposar un model de democràcia innovador i participatiu. Aquest projecte s’emmarca dins del Reinicia Catalunya, que vol aplegar totes les iniciatives que es centrin en aquest debat, per tal de coordinar-les, impulsar-les i fomentar la participació política de la ciutadania.

El traçat de La Marxa Som

La Marxa seguirà els trams d’El Camí en 4 columnes que confluiran a Montserrat el 31 de juliol:

- Columna de Llevant: del 12 de juny al 31 de juliol.
- Columna de Ponent: del 22 de juny al 31 de juliol.
- Columna Sud: del 24 de juny al 31 de juliol.
- Columna Metropolitana: del 23 de juliol al 31 de juliol.

Com participar-hi

Per participar-hi cal inscriure’s previament, d’aquesta manera es podran reservar les places per sopar i dormir disponibles a cada etapa, ja que són limitades.

 


Comparteix