Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

06.06.2016

Imprimeix-te el manual de crisi abans d'anar de campaments


AEiG Pare Claret de Solsona

​Hem creat un manual de pautes d'actuació per a situacions de crisi a l'agrupament, per estar preparats.
Un dels moments en què cal estar més preparats és durant el campament.

QUÈ CONSIDEREM UNA CRISI?
 • Qualsevol incident que afecti la integritat física o psíquica i la seguretat d’un participant i/o hagi involucrat els serveis d'emergència (bombers, rescats, policia o ambulàncies).
 • Qualsevol incident que pugui posar en entredit Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la seva visió i els seus valors (opinió pública).
En funció de la urgència de la crisi distingim entre una situació d'emergència o una situació crítica. També fem una distinció de si l'incident provoca danys personals o danys materials o de la imatge.

Un dels moments en què cal estar més preparats és durant el campament. Per aquest motiu, és important que incorporeu aquest manual al vostre dossier de campament.

Al manual hi trobareu els passos a seguir en cas de crisi. 

SI ES TRACTA D'UNA EMERGÈNCIA:
 
 1. Protegeix a l’afectat/da, a la resta del grup i a tu mateix/a.
  Aparta i conforta la resta del grup. Si no són conscients de l’accident, no els l’expliqueu fins que arribin els serveis d’emergència i us donin indicacions.
   
 2. Avisa al 112.
   
 3. Socorre la persona afectada seguint les indicacions de i pautes dels serveis d’emergència (Ambulàncies, Bombers, Mossos d’Esquadra…):
  Dóna suport a la persona afectada, mantenint la calma i acompanyant-la en tot moment. També a qualsevol servei necessari (hospital, serveis socials, comissaria…)
   
 4. Truca al teu Cap d'Agrupament i explica-li la incidència (o al cap que tingueu assignat que no estigui present a l’activitat). Aquesta persona avisarà a l'Equip de Demarcació/Sector de la incidència per tal que puguin crear un gabinet de crisi i donar-vos suport.
   
 5. Demana ajuda a gent externa (a valorar: ajuntament, propietari del terreny, veïns, guardes de refugi…) sobretot si necessiteu una persona amb el cap fred. Suspèn totes les activitats.
   
 6. Truca als familiars dels afectats. Una vegada la situació estigui estabilitzada i controlada i sàpigues exactament què ha passat.

Abans de marxar de campaments, l'equip de caps hauríeu de pensar qui serà el responsable de cada tasca en cas d'emergència i definir clarament com i a qui trucar (cap d'agrupament o cap referent que no estigui de campaments).

A l'espai del cap trobareu el Manual de crisi, descarrega'l

No ens descuidem de la prevenció!

Aquí teniu recursos per fer els nostres campaments més segurs:


Etiquetes

Comparteix