Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

09.06.2016

11 apps per connectar amb la natura

App per identificar les espècies d'arbres de la península ibèrica
elxoplleida

Presentem algunes apps que poden fer de suport a les sortides en la natura, o en les que compartir les dades de les observacions naturalístiques col·laborant en projectes de ciència ciutadana.

 1. Naturalist 
  Una app per explorar i compartir les observacions del món natural en tot el món. Cada observació contribueix a conèixer millor la biodiversitat. A través de la plataforma persones científiques, especialistes i aficionats naturalistes poden aportar dades i  observacions.
   
 2. Naturalist d'Ornitho
  App relacionada amb el portal ornitho.cat,  web dedicat a l'ntercanvi d'informació sobre observacions d'aus, mamífers, rèptils, libèl·lules, papapllones diurnes i nocturnes de Catalunya. És una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia vinculada al  "Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya"  i promoguda pel departament de Medi Ambient i Habitatge i diverses entitats ornitològiques i naturalistes.
  L'App és molt senzilla, i està pensada per evitar la pèrdua de registres al portal, afavorint l'agilitat del procés des dels dispositius mòbils. 
   
 3. IAS-Tracker
  Una app de ciència ciutadana per geolocalitzar les espècies invasores presents en el territori de Catalunya.
   
 4. MEDMIS App 
  Una aplicació permet geo-referenciar les espècies invasores marines en un mapa col·laboratiu del Mar Mediterràni. 

   
 5. Arbres monumenals de Catalunya
  Arbres Monumentals de Catalunya és una app per a amants de la natura, el senderisme, l'excursionisme i la muntanya, així com als aficionats a la botànica que vulguin conéixer els arbres singulars d'arreu de Catalunya i l'entorn que els envolta. Arbres permet consultar informació sobre més de 220 arbres i arbredes monumentals protegits o en procés de protecció arreu de Catalunya.

   
 6. Arbol-app
  Elaborada pel CSIC en col·laboració amb el Real Jardín Botánico, inclou 118 espècies d'arbres silvestres de la Península Ibèrica i les Illes Balears. No s'identifiquen amb una fotografía, si no que amb un sistema de claus d'identificació 
   
 7. Natura Local
  Una App que ofereix sortides i excursions de senderisme, btt i cicloturisme a Catalunya, amb la finalitat de sensibilitzar sobre la importància del Patrimoni Natural Local, dels valors propis i dels valors que aporta a la nostra societat. Posa l'èmfasi en el territori, els seus paisatges i la seva gent, amb aportacions diverses i complementàries que van de la biologia, la geografia, a la informàtica i el disseny. Una eina per documentar-se i gaudir  de les sortides a la natura.
   
 8. Itinerannia
  Itinerànnia és una xarxa de senders de 2.500 km entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Caminar assaborint el territori, aquest és l'objectiu d'aquesta xarxa. L'app incorpora la informació de la Xarxa Itinerànnia: camins, punts d’interès, serveis, etc... Aquesta xarxa recupera les antigues vies de comunicació entre els pobles per poder arribar a qualsevol racó, a qualsevol petit indret. La xarxa està formada pels actius naturals i culturals de tres àrees, que són els principals atractius dels visitants al nostre país, i permet caminar dels Pirineus fins al mar i del mar fins als Pirineus.
   
 9. Parc a Taula
  L'app té per finalitat promoure el desenvolupament econòmic al voltant dels parcs naturals. L'estratègia és donar reconeixement i visibilitat a aquells productes agrícoles, gastronòmics i artesanals elaborats en l’entorn dels parcs naturals de manera sostenible, vinculats per tant amb els valors de la naturalesa i la cultura del territori.   
 10. Eth Holet
  La app Eth Holet ha estat desenvolupada com a eina d’educació ambiental,per a promoure el coneixement sobre la biodiversitat i la geografia del territori aranès. Eth Holet, pronunciat Er Ulet, és un follet de la mitologia aranesa. Representa l’esperit de la Natura i tot que viu amagat al bosc, ara el pots instal·lar al teu telèfon com a app per a guiar-te entre la biodiversitat de la Val d’Aran.

   
 11. Deixa't Guiar
  Aquesta és l'aplicació del territori del Parc Natural de l'Alt Pirineu. S'hi troba la informació necessària per gaudir i conèixer el parc: rutes interpretades, punts d'interès, senders, la guia de serveis del territori i un joc interactiu per fer en família.  App elaborada amb el suport del Parc Natural de l'Alt Pirineu i la Generalitat de Catalunya.
Notícia publicada originalment al web de xarxanet.org


Etiquetes

Comparteix