Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

14.06.2016

Comença el V Congrés del Tercer Sector sota el lema "Créixer socialment"

Congrés del Tercer Sector

Mostra d'Entitats de la Taula del Tercer Sector Social 2014
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya hi participa com a membre de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

El V Congrés del Tercer Sector Social té lloc a diferents espais de Barcelona del 14 al 17 de juny amb el lema "Créixer socialment". Aquesta cinquena edició vol fer un pas endavant per enfortir el sector, aprofundir en el compromís i guanyar reconeixement i influència. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) estarà present a la Mostra de les 35 entitats que configuren la Taula del Tercer Sector Social i diferents representats de la Taula Executiva de MEG i personal tècnic de l’Oficina de Serveis Generals assitiaran als diferents col·loquis i debats.

L’AEiG Sant Cugat de Salt presentarà el seu projecte "Un salt a la Diversitat!" a l’Àgora d’Experiències, que es celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el dijous 16 de juny. L’Isaac Pérez, membre de l’AEiG Sant Cugat de Salt, compartirà l’experiència en la què joves de 14 a 17 anys acompanyen als monitors del projecte Juguem (del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt) durant 15 dies en les activitats de lleure que es fan a les places i escoles de Salt (Gironès). Es tracta d'un camp de treball de temàtica social on els joves també aprenen a fer un programa de ràdio i descobreixen l'entorn natural que els envolta.

Espai de trobada, reflexió i projecció

Aquest Congrés es planteja per poder donar una millor resposta al conjunt de desafiaments actuals. El lema escollit, "Créixer socialment", posa èmfasi en que el creixement a les societats modernes s’ha de traduir en creixement social, dignitat i benestar per a tothom, aquest és el missatge que es vol llençar en la cinquena edició del Congrés. Es vol posar les polítiques socials al centre de tots els programes i projectes polítics, amb la reducció de les desigualtats com a objectiu de la recuperació econòmica.

El Congrés s’estructura en diferents parts per podar donar resposta al reptes actuals:
  • 1 Conferència inaugural: Xavier Antich, Doctor en Filosofia i professor de la Universitat de Girona, oferirà la seva visió i reflexió sobre "Créixer socialment".
  • 2 Col·loquis: "Com podem créixer socialment a Europa i a Catalunya?", dos grans col·loquis abordaran el tema amb experts de renom a nivell nacional i internacional.
  • 8 Debats: "Quins 8 grans reptes tenen avui les entitats socials catalanes?", es debatran aquestes qüestions amb experts que exposaran propostes i solucions.
  • 154 Experiències: Més de cent entitats diferents presentaran 154 experiències innovadores: 131 en l’àmbit de la intervenció social i 23 en el camp de la millora organitzativa, de finançament o de gestió.
  • 41 Visites en directe a entitats: S’ha elaborat un programa de 18 rutes de visites a serveis i projectes innovadors que permetrà als congressistes conèixer en directe 41 projectes exemplars d’entitats del Tercer Sector Social de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, la Catalunya Central, les comarques Gironines i les comarques de Barcelona.
  • 35 Entitats: Una mostra al vestíbul del Teatre Nacional de Catalunya durant l’acte inaugural permetrà als assistents conèixer les 35 entitats que conformen la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

El Teatre Nacional de Catalunya ha estat l’espai elegit per la inauguració del Congrés, que es desenvoluparà fins el dia 17 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i l’Auditori de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Es pot consultar el programa complet a la web de l’esdeveniment.


Comparteix