Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

20.06.2016

Nova guia per a la detecció i actuació davant el maltractament o l'abús d’un infant o jove

MEG presenta una guia dirigida als i les caps amb la finalitat de facilitar la detecció i acompanyar en l’actuació davant de possibles situacions de maltractament o abús d’un infant o jove de l’agrupament.

El passat 4 de juny dins de l'espai del Comissariat General de MEG es va presentar i aprovar la "Guia per a la detecció i actuació davant una possible situació de maltractament o abús d’un infant o jove".

El benestar i desenvolupament dels infants i joves és un dels eixos principals de la nostra tasca educativa. És per aquest motiu que el seu creixement personal, tant físic, cognitiu com emocional, que promovem amb l’objectiu d’aconseguir una autonomia plena, ens fa responsables, individual i col·lectivament, de donar-los una atenció i emparança especials.

En l’àmbit del lleure ens és poc comú parlar de situacions de maltractament o desemparament dels infants que participen de les nostres activitats, però és molt probable que alguns d’ells n’estiguin vivint o en algun moment n’hagin estat víctimes. S’estima que 1 de cada 5 dels menors de 18 anys (entre un 15,5% i un 18,5%) pateix algun tipus de maltractament o abús en la nostra societat.

És per això que ja fa uns anys que aquest tema ha passat a ser una prioritat dins de l'associació i a través de la creació de l'Equip d'Infància es vetlla per garantir i protegir els drets dels infants en tots els àmbits possibles a través de la formació i millora de les accions educatives dels i de les caps.

Aquesta petita guia creada pel mateix equip, descriu alguns dels tipus de maltractament més habituals que un infant o adolescent pot patir, com detectar-los i quines poden ser algunes de les accions a emprendre. Una eina destinada a facilitar la tasca educativa dels i de les caps i alhora una declaració d'intencions de MEG en relació al compromís de lluita i de treball contra els maltractaments i abusos a infants i joves.

Tots els i les caps podeu consultar-la i descarregar-la a l’Espai del cap, a l’apartat de Documents.


Etiquetes

Comparteix