Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

28.06.2016

Condol per la pèrdua del Sr. Joan Castellsagué i Planas

Joan Castellsagué i Planas

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya vol expressar el seu condol per la defunció del Sr. Joan Castellsagué i Planas, fundador de l'AEiG Sant Esteve de Granollers.

Joan Castellsagué i Planas, fundador de l'Agrupament Sant Esteve de Granollers, va morir divendres als 92 anys d’edat. Juntament amb la seva dona, Trini Piqué, i d’altres persones, va ser un dels promotors i impulsors del moviment escolta de Granollers, com es pot llegir al llibre Escoltisme a Granollers 1958-1969 publicat l’any 2010.

A l'entrevista que se li va fer en motiu del 40è aniversari de l'Agrupament Sant Esteve, explicava que es va llençar de cap a l'empresa de fundar un agrupament perquè "aleshores, teníem molt assumit l'esperit de servei i compromís amb la comunitat". "Tenia 35 anys, quatre o cinc fills, era pluriempleat, estava a diverses entitats -l'Excursionista, la Sardanista, el Centre Catòlic, etc.-, i de tant en tant el pare em cridava per fer-li un cop de mà al l'hort... Però tenia clar que, si havia d'ensenyar què era l'escoltisme, ho havia de viure". 

Al llarg de la seva vida va participar activament a entitats culturals i socials de la seva ciutat. Gran aficionat a la muntanya, va formar part de l’Agrupació Excursionista de Granollers, i també de l’Agrupació Sardanista de Granollers.
 
El funeral es van celebrar, amb una gran assistència de familiars i amics, el passat diumenge a la parròquia de Sant Esteve.

Des de MEG ens afegim al condol de família i amics.


Comparteix