Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.07.2016

"Tu què creus?", un taller sobre el respecte a la diversitat de creences

La Direcció General d’Afers Religiosos ofereix el taller Tu què creus? per fomentar el respecte a la diversitat religiosa.

La renovació i ampliació de la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya, a càrrec de la Generalitat, es presenta ara en un format lúdic als professionals de l’educació i als responsables de moviments infantils i juvenils.

El joc Tu què creus? és un joc de taula que té per objectiu donar a conèixer la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya. Presenta diferents tipus de qüestions que posen sobre la taula bones pràctiques relatives al respecte a la diversitat religiosa, respostes a estereotips i prejudicis, situacions previstes en les lleis, coneixements sobre les diverses religions presents a Catalunya i gestos i accions per facilitar l’entesa i la comunicació.

El joc és cooperatiu, de manera que els jugadors han d’aconseguir que tots els equips situïn alguna peça al centre del taulell. La dinàmica afavoreix el debat entre els participants i la consulta de la guia per respondre les qüestions plantejades.

Per donar a conèixer la guia i el joc, la Direcció General d’Afers Religiosos ofereix tallers a monitors d’educació en el lleure, entre d’altres. Cada sessió té una durada d’una hora i mitja, requereix una vintena de participants i compta amb el suport tècnic de la Direcció General d’Afers Religiosos. Tots els interessats poden sol·licitar gratuïtament la realització del taller escrivint a: dgar.governacio@gencat.cat.


Comparteix