Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.07.2016

Recursos per a la prevenció del maltractament infantil i juvenil


Fundació Vicki Bernadet

La Direcció General de Joventut (DGJ) proporciona un recull de materials per reforçar la protecció dels menors que participen en activitats d’educació en el lleure.

Aquest organisme de la Generalitat de Catalunya, tot i conscient que tant els abusos i maltractaments com els casos de bullying (assetjament entre iguals) són infreqüents en l’àmbit de l’educació en el lleure i que les entitats ja duem a terme una tasca activa de prevenció en aquest sentit, ens proposa un seguit de materials elaborats recentment per poder donar una resposta ràpida a qualsevol incidència i estar atents i atentes a qualsevol petit indici que es pugui produir.

Tots els agrupaments heu d’haver rebut per part de la mateixa DGJ un correu electrònic amb enllaços a aquests materials:
  • Infografies dirigides a caps i a infants i joves per prevenir les situacions    de bullying, elaborades en col·laboració amb l’entitat Salut i Educació de l’Emoció i la Raó (SEER).
  • Fulletó/pòster per a la prevenció dels abusos sexuals en espais i activitats d’educació en el lleure, elaborat en col·laboració amb la Fundació Vicki Bernadet.
Us recordem, a més, que l’equip d’infància, arran del treball fet conjuntament amb les mateixes DGJ i Fundació Vicki Bernadet, ha elaborat també la Guia per a la detecció i actuació davant una possible situació de maltractament o abús d'un infant o jove, dirigida als i les caps de MEG, que trobareu disponible a l’Espai del Cap.Per a més informació i recursos sobre la prevenció del maltractament infantil podeu visitar aquest enllaç del portal Jove.cat de la Generalitat de Catalunya.


Comparteix