Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.09.2016

La Murga, 20 anys sensibilitzant a joves pel dret a un habitatge digne

Escoltes Catalans, Aprenentatge i Servei, La Murga

Rehabilitant un habitatge.
Escoltes Catalans

La Murga és un projecte d’Escoltes Catalans en què joves de 15 a 18 anys rehabiliten pisos de persones en risc d’exclusió social al districte de Ciutat Vella de Barcelona i al Casc Antic de Lleida i en el qual MEG hi ha participat en múltiples ocasions.

La Murga és una experiència d’aprenentatge i servei (APS) que al llarg de 5 dies crea un espai de convivència i cooperació entre joves escoltes de 15 a 18 anys i persones en risc d’exclusió social. Ja fa 20 anys que els escoltes i guies fan la Murga pel dret a un habitatge digne i, per aquest motiu, el divendres 14 d’octubre ens reunirem per celebrar els “20 anys fent la Murga”. L’acte tindrà lloc de 18 a 20h al carrer nou de Sant Francesc, 16, de Barcelona i està pensat per compartir experiències, rememorar moments viscuts amb intensitat i seguir deixant empremta.

Aquest és un projecte impulsat per Escoltes Catalans però obert a la participació de tots els agrupaments de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, i de fet MEG hi ha participat en moltíssimes edicions. La realització de les activitats està coordinada per equips de voluntaris de les tres associacions.

Entre els objectius de La Murga trobem la sensibilització sobre les condicions de vida en situació de pobresa i les causes que generen l’existència del 4rt món, així com les accions concretes que permeten esmorteir les conseqüències de viure processos d’exclusió social. En aquest sentit, el projecte pretén despertar la consciència crítica dels i les joves davant les desigualtats socials que els envolten mentre col·laboren en la rehabilitació de pisos de persones en risc d'exclusió social ubicats al districte de Ciutat Vella de Barcelona i al Casc Antic de Lleida.

El documental "La Murga: pel dret a un habitatge digne" explica amb detall els objectius del projecte i el mètode com es porta a terme, oferint el testimoni de tots els actors en joc:
Un altre recurs interessant és el conte "Una casa nova" per a infants de 6 a 10 anys. Aquest relat està inspirat amb les experiències viscudes per l'Equip de La Murga i explica aquesta situació als infants.
 
 

Notícia publicada originalment a Xarxanet.


Comparteix