Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.09.2016

2a edició del postgrau sobre els significats i valors espirituals de la natura


MISC

 
Obertes les inscripcions a la segona edició del curs de postgrau "Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació, gestió i integració" de la Universitat de Girona en el qual participa MEG.

El postgrau que proposa abordar aquest tema d’una manera rigorosa i inclusiva, des d’un punt de vista teòric i aplicat alhora, orientat a la formació de professionals qualificats. Tindrà lloc del 3 de febrer al 14 de juliol de 2016, els divendres a la tarda, de 16 a 20 h, a la Universitat de Girona, i alguns caps de setmana en espais naturals (que s’especificaran en el programa definitiu).

El postgrau ofereix també un espai de reflexió, formació i difusió sobre les raons últimes de que ens comprometen a favor de la natura, i de les implicacions que tenen envers l’ètica personal i col·lectiva, en línia de l’anomenada ecologia pregona, per poder-les integrar en el funcionament quotidià de les organitzacions i entitats, siguin públiques, privades o del tercer sector.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya és una de les organitzacions col·laboradora d’aquest postgrau. Un dels docents és el consiliari general de MEG, Jordi Font, doctor en Teologia, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, rector del Seminari Diocesà de Girona i vicari episcopal per les vocacions. 

Vincle amb l’escoltisme

El postgrau posa consciència en el fet que som natura i en la responsabilitat que tenim a l'hora de custodiar-la com a escoltes i com a casa de la humanitat. 

Permet conèixer com les diferents tradicions espirituals i de saviesa de la humanitat s'han relacionat i han après a llegir la natura com a camí de creixement espiritual i vital.

És una alerta clara que ens interpel·la com a societat occidental, una societat que ha trencat a través del nostre reduccionisme materialista aquest vincle essencial i sagrat amb allò que som: natura. 

Com a escoltes hi tenim molt a prendre ja que tenim a les nostres mans l'opció de viure en plena natura i permetre a infants i joves recuperar aquest vincle essencial alhora que fomentar una actitud que permeti la contemplació i el reequilibri ecològic amb la naturalesa.

La inscripció es pot fer a través del web www.fundacioudg.org o personalment a la seu de la Fundació Universitat de Girona. 

Trobareu més informació al web o en el fulletó de presentació.


Comparteix