Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

20.10.2016

Per molts anys, COFO!

Congrés de Formació (COFO)
Escola de Formació de MEG

Aquest dissabte els equips de formació de l’Escola de Formació de MEG es van reunir a Can Bosc per celebrar el primer Claustre de Formació del curs.

Tot just aquest cap de setmana, hem engegat un nou curs de l’Escola de Formació amb el Congrés de Formació (COFO). Espai on hi són convidats tots els equips de formació del Moviment per tal de participar en la presa de decisions de l’Escola, intercanviar experiències, conèixer més recursos i aportar noves idees. En definitiva, formar part de l’engranatge que la mou.

El COFO és un espai important on tots els formadors/es, responsables pedagògics/ques de demarcació, coordinadores de formacions generals i Àmbit de mètode i Formació hi tenen cabuda. És necessària una alta assistència i participació per tal de fer una Escola entre tots/es.

Enguany s’ha presentat i aprovat l’Estil d’Escola i el document de Drets i Deures dels formants i de les persones formadores -treballats durant el curs a les TAPE i als COFO-, s’han compartit experiències d’Aprenentatge Servei, s’han treballat continguts de les formacions, s’ha debatut sobre com aplicar transversalment a les formacions els hàbits saludables i el debat del gènere i s’ha dut a terme la primera reunió específica sobre monogràfics. Sense oblidar que en el marc de la trobada s’ha celebrat com sempre la Sessió Inicial per formadors/es (SIFO), una formació específica inicial per aquells formadors/es de primer any, que han de poder complementar després amb la Formació de Formadors/es (FOFO).

El COFO es ve celebrant anualment des de fa 10 anys i, des de fa dos, s’ha ampliat a una segona trobada que té lloc a la primavera. Al llarg d’aquests COFO hem aconseguit que l’Escola de Formació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya sigui cada cop més participativa, que els equips de formació en siguin protagonistes i que l’Escola funcioni com un tot. Tres elements claus per entendre el nostre estil d’organització.

Aquesta propera primavera celebrarem aquests 10 anys de COFO i ho volem fer amb TOT el Claustre. Aneu escalfant motors pel 20 de maig de 2017!


Etiquetes

Comparteix