Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

24.10.2016

Accions al cau per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus


AE Montnegre

S'apropa la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2016 (del 19 al 27 de novembre). El vostre agrupament o la vostra unitat vol participar-hi? Us deixem un bon grapat de recursos!

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitza arreu d'Europa accions de sensibilització, amb els objectius de donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles per reduir els residus, fer públiques les tasques dutes a terme i fer canviar el comportament quotidià de consum i de producció de residus de la ciutadania europea.

Voleu participar-hi fent una acció al cau?

Si voleu realitzar una acció de Prevenció de Residus durant aquella setmana, us podeu inscriure aquí (fins al 4 de novembre).
Aquesta acció pot adoptar diverses formes: un projecte per a reduir els residus del cau, un taller de reutilització, un mercat d’intercanvi, una degustació d’aliments amb menys embalatge... Podeu trobar idees al catàleg d’accions de prevenció, a les fitxes d’acció o als recursos del portal de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Les accions més destacades de cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus reben el reconeixement públic del Premi Europeu de Prevenció de Residus.

Recursos

Si voleu participar a la Setmana amb una acció, o bé simplement voleu informar-vos del tema i preparar possibles actuacions de prevenció de residus a l’agrupament, us recomanem els següents recursos:

Activitats lúdiques Guies Campanyes
  • Residu Zero Vol impulsar una gestió preventiva i eficient dels recursos limitats i els residus, i la contaminació associada a tot el seu cicle de vida. Punt de trobada, de debat i d’impuls d’iniciatives, i també vol marcar i assolir compromisos, visualitzar i difondre experiències.
  • Catalunya lliure de bosses Campanya per tal què administracions, entitats, ciutadania, institucions i agents econòmics prenguin consciència per avançar cap a la reducció efectiva de les bosses de plàstic. L'objectiu és l'aplicació d'una normativa que apliqui una taxa de 0'20€ a cada bossa d'un sol ús.
  • Comerç Verd La Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient és un òrgan que aglutina totes les experiències de xarxes de comerços i de comerç verd a nivell de tot Catalunya.
  • Retorna Busca reduir al màxim la generació de residus i demanar als productors que implantin un sistema de retorn d’envasos perquè cada dia a Catalunya es deixin d'abocar, incinerar o abandonar 5,5 milions d'envasos de begudes.
  • Pont alimentari És una xarxa d’interacció entre empreses donants del sector d’alimentació i entitats receptores de suport a col·lectius vulnerables. També sensibilitza als clients, les empreses i a la població general per fomentar un canvi de comportament envers el malbaratament.
  • De menjar no en llencem ni mica! Projecte de sensibilització per a la prevenció del malbaratament alimentari mitjançant dues eines que ajuden a reduir el menjar que es llença: el coneixement de les experiències de canalització d’aliments i la difusió de bones pràctiques a nivell domèstic.
  • Associació Espigoladors Lluita contra el malbaratament alimentari a la vegada que empodera persones en risc d’exclusió social de manera transformadora, inclusiva i sostenible.
  • Som gent de profit Campanya de comunicació adreçada a la ciutadania que té com a objectiu conscienciar la població que malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, els recursos naturals invertits i desaprofitem un recurs molt valuós.

 


Etiquetes

Comparteix