Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

03.11.2016

La Llum de la Pau de Betlem enguany "Per un mar de pau"

Aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau ens proposa promoure la Llum en símbol de pau. Ja estan disponibles els materials pedagògics al web de la Llum de la Pau.

Enguany el lema és “Per un mar de pau” i és que no podem restar indiferents a les notícies que durant el 2016 ens han arribat relatives al drama humà que està tenint lloc al nostre mar. Gairebé 3.000 persones han mort creuant el Mediterrani des d’inicis d’aquest any, fugint de la guerra o de la fam i intentant trepitjar una Europa hostil que priva el dret d’asil. Tot i que avui aquest conflicte sirià és el que més inunda els mitjans, la problemàtica de les persones refugiades va molt més enllà, i és que ha resultat ser, tristament, un continu al llarg del temps. I tot això ha succeït i succeeix al mar on ens banyem a l’estiu i a les costes on solem fer moltes de les rutes amb les nostres unitats.

El mar està carregat de simbologia: la seva profunditat, la seva extensió i immensitat, el mar com a natura i font de vida... L’estat de la mar, sempre carregat de contrastos i contradiccions: calma, tempesta, mar obert o barrera infranquejable, conflictes nord-sud, est-oest, mar de sang o mar de pau. Una simbologia que fàcilment ens permet connectar amb temes com la justícia, la pobresa, l’entesa entre pobles, la guerra, els refugiats o la immigració.

Aquest 2016 doncs, volem encendre la “Llum de la Pau de Betlem” com a símbol d’esperança “per un mar de Pau”, per posar consciència als infants i joves sobre aquesta tragèdia i per interpel·lar-nos a cadascun i cadascuna de nosaltres també a un nivell més interior.
 


LEquip de Llum de la Pau ha elaborat uns materials pedagògics amb dinàmiques, lectures i recursos visuals per treballar al cau. Hi ha 5 propostes d'activitats per diferents grups d'edat. 

La Llum de la Pau de Betlem és un projecte internacional escolta i guia que té lloc cada any quan s'acosta Nadal. Es tracta d'una flama que els Escoltes i Guies d’Àustria encenen a Betlem, i des d'allà l'anem escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

Enguany l’acte central de rebuda de la Llum de la Pau a Catalunya serà a la Plaça de la vila de Sant Celoni (Barcelona) el diumenge 11 de desembre a les 17h.
 
Si el vostre agrupament celebra també un acte de rebuda de la Llum de la Pau podeu compartir-ho amb la resta afegint la vostra celebració al mapa d’actes a través d’aquest formulari. A més a més, entre els materials trobareu també disponible un model de cartell per a difondre el vostre acte.

Trobareu la informació completa en aquest web!Comparteix