Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.11.2016

"Sempre a punt": Més de 800 caps a l'Assemblea General a Manresa

AGO 2016 "Sempre a punt" a Manresa

Aquest cap de setmana hem celebrat a Manresa la nostra 40a Assemblea General Ordinària, amb la participació de més de 800 caps.

Dissabte al matí la capital del Bages va acollir els espais generals de l’entitat i a la tarda es va celebrar una cerimònia de passos pels membres dels Equips Generals. Al vespre van començar les activitats de l’Assemblea per a tots els caps, organitzades per la Demarcació de la Catalunya Central, amb un sopar-vetllada d’espiritualitat al voltant de focs de camps i danses tradicionals.   

Com a punt de trobada més important del nostre calendari anual, el plenari del diumenge va servir per reclamar polítiques de joventut sensibles a la nostra realitat associativa i la defensa de les nostres activitats. “Davant de les grans dificultats i incerteses amb què ens hem trobat a l’hora d’adaptar-nos a les noves normatives que afecten directament l’activitat de la nostra entitat, demanem a les administracions que ens en facilitin el compliment i que protegeixin les nostres activitats, que duem a terme des de la gratuïtat, l’autenticitat, la convicció i el compromís” van manifestat els comissaris generals de l’entitat, Núria Montanyà i Ignasi “Nani” Llobera, en el seu parlament davant els i les caps.

A l’Assemblea va aprovar el Programa i el Pressupost de l’entitat per al curs 2016-2017, un curs marcat per la Jamborinada, que va comptar amb un punt especial en l’ordre del dia per a socialitzar l’estat dels seus preparatius i presentar per primer cop la cançó “La força per moure el món” que en serà l’himne.

A més, els assembleistes van escollir com a nou secretari general de la Taula Executiva (junta permanent) per als propers tres anys el reusenc Jaume Agustí.

En l'acte públic de l'Assemblea vam comptar amb les intervencions de la Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, i l’Alcalde de Manresa, Valentí Junyent. “Sabem que l'escoltisme és un motor de transformació social, a vegades silenciós i discret, però imprescindible”, va manifestar Vilalta. “Els valors que us mouen als escoltes i guies són els que necessitem encomanar a la resta de la societat”, va dir Junyent.
 
Durant tota l’assemblea els i les caps van estar molt actius a les xarxes. Us en deixem una mostra:


Comparteix