Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.12.2016

400 persones reben la Llum de la Pau recordant la crisi de les persones refugiades

Llum de la Pau 2016, Sant Celoni
Àmbit de Comunicació de MEG

Aquest diumenge 11 de desembre es va celebrar l’acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem a Sant Celoni amb 400 participants.

L’acte, organitzat per l’AEiG Erol i l’Àmbit d’Espiritualitat de MEG, Joves la Salle, la Salle Sant Celoni, i la Pastoral de la Salle Catalunya, va acollir unes 400 persones al municipi de Sant Celoni vingudes d'arreu del territori. Ja que es va comptar amb la participació de membres de totes les demarcacions de MEG.

Enguany la rebuda de la Llum de la Pau es va celebrar sota el lema “Per un mar de pau” per tal de denunciar la problemàtica de les persones refugiades i les crisis migratòries. Amb el mar com a eix conductor de l’acte, la Plaça de la vila de Sant Celoni es va guarnir amb un vaixell de paper gegant, presentat amb un conte narrat, centenars de vaixells de paper petits decorant els balcons i un mapa del Mar Mediterrani fet d'espelmes.La flama va arribar de la mà d’una comitiva formada per membres de l'AEiG Erol (MEG) i de l'Agrupament La Traca de Premià de Mar (Joves La Salle), que es van desplaçar a Montpellier per a recollir-la. A l’arribar a Sant Celoni la comitiva va llegir el següent text:
 

Quan ens van encomanar anar a buscar la llum de la Pau, no acabàvem de ser conscients de la responsabilitat que comportava.

Ens ha acollit l'agrupament Sant Joan 23 de Poussan i alguns dels membres del departament d'Herault. Des del primer moment hem pogut viure  l'esperit escolta a través de la fraternitat universal que ens han transmès.
 
Ser portadors de la llum de Betlem ens ha permès viure de primera mà, la magnitud del moviment al qual pertanyem i del ens sentim orgullosos de formar part.
 
La llum simbolitza el compartir, la connexió entre diferents grups escoltes del món i també l'esperança de la pau al món. La pau que el missatge de Jesús proclamà amb la seva paraula. 
 
No deixem que aquesta llum, que avui ens emportem a casa, deixi de brillar: siguem llum pel món!
 
Som la força per canviar el món.
 
Sempre a punt!

 
Un cop entregada la Llum de la Pau, aquesta va donar peu a encendre les espelmes que formaven el mapa del Mediterrani i a repartir-la entre els assistents mentre es cantaven la cançó “El noi de la mare”.L’acte va servir també per celebrar el 25è aniversari de Joves La Salle. En els propers dies, la Llum de la Pau s'anirà escampant arreu de pobles i ciutats de Catalunya gràcies a actes organitzats per escoltes i guies de diversos punts del país.
 


Comparteix