Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.01.2017

Som entitat convocant: Welcome refugees. Casa nostra és casa vostra

Cartell de convocatòria a la manifestació del 18 de febrer
Casa nostra, casa vostra

L’escoltisme i el guiatge català es suma com a entitat convocant a la gran manifestació “Casa nostra, casa vostra” convocada el dia 18 de febrer a Barcelona.

En les últimes setmanes, hem vist agreujar-se les condicions de vida de les persones que busquen refugi a causa de les baixes temperatures i la neu als camps on aquestes persones es veuen obligades a romandre.

Malauradament hem vist els mitjans de comunicació plens de notícies al respecte, tot i que era un fet més que previsible, ja que al mes de gener al ras hi fa fred.

La constant inacció dels govern de la Unió Europea, que ja han incomplert sistemàticament els compromisos que van assumir, ha dut novament a milers de persones a restar aturades i patir un turment totalment injust i evitable.

I, malgrat tot això, durant aquest temps també ens ha quedat un bri d’esperança; el que ens ha donat la societat civil organitzada; gent voluntària que amb el seu temps i el seu esforç han intentat fer una mica més digna la vida de les persones refugiades. I un cop més és la societat civil, en aquest cas a través de la plataforma “Casa nostra, casa vostra”, la que s’ha organitzat per sortir al carrer i demanar als governs català i, espanyol i a la Unió Europea que compleixin els seus compromisos.

Com a escoltes i guies, compromesos i compromeses amb els drets humans volem que el nostre color de pell, la nostra procedència, el nostre sexe o orientació sexual -entre d’altres- no sigui un motiu per la discriminació ni per la prohibició d’accés als països de la Unió Europea i, en concret, al nostre. És per això que tornem a reivindicar la campanya i sumar-nos a la petició per als diferents governs de l’obertura de vies segures i legals per garantir el dret a la vida digna de totes les persones que busquen refugi.

Perquè ja n’hi ha prou de morts i de vides trencades.

És per això que ens sumem a la convocatòria de la manifestació del 18 de febrer a les 16h a la Plaça Urquinaona de Barcelona i animem a tots els agrupaments i la ciutadania en general a participar en la gran mobilització.


Notícia publicada originalment al web de la FCEG.


Comparteix