Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.05.2017

Torna la Setmana de la Natura! Participem-hi!


Setmana de la Natura

Del 2 a l'11 de juny de 2017 tindrà lloc la Setmana de la Natura, un moment de l'any de referència on tothom pot prendre part en la conservació de la natura i el medi ambient! La Setmana de la Natura vol agrupar totes les iniciatives per la conservació de la natura que tenen lloc a Catalunya i donar visibilitat a totes les entitats, organitzacions, escoles, ens locals, etc. que treballem durant tot l'any per la cura de la nostra natura i el nostre territori.


Enguany tindrà lloc la segona edició de la campanya, que cada any es vehicula al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), i on la nostra participació és clau!!  Voleu organitzar una activitat entorn la conservació de la natura, sumeu-vos a la campanya!

Com hi podeu participar? És molt fàcil!
  • Entreu a www.setmananatura.cat
  • Aneu a l'apartat afegir una activitat, ompliu el formulari de l'organització i el de l'activitat. De seguida veureu la previsualització de la vostra activitat i en 24 hores es validarà i es publicarà al mapa d'activitats.
  • Convideu al vostre entorn a participar-hi i ajudeu-nos a feu-ne difusió! A l'apartat de materials de comunicació hi trobareu alguns recursos que us ajudaran (poster, logo, banners).
La Setmana de la Natura proposa alguns suggeriments per inspirar-se a l'hora d'organitzar una activitat. Per exemple, programar una sortida de descoberta a la natura, sigui la més propera o la més llunyana de casa; planificar una jornada de voluntariat ambiental per la restauració d'un espai degradat, per la plantació d'espècies autòctones, per la retirada d'espècies invasores o de residus abandonats; pensar i realitzar alguna acció per promoure la biodiversitat, a la ciutat, al camp o a la platja; organitzar un bioblitz per conèixer la biodiversitat del nostre entorn, o una conferència explicant els valors naturals d'un espai i els problemes als quals ha de fer front; preparar la projecció d'una pel·lícula o un documental de temàtica ambiental; organitzar una espigolada o un àpat contra el malbaratament alimentari, o una bicicletada o la construcció d'un hotel d'insectes...!
 
El braçalet verd, identitat de la Setmana de la Natura
Cada persona que assisteixi a un acte per la natura, rebrà la polsera verda #setmananatura, que ha estat elaborada per Maresmon, entitat solidària de Manlleu dedicada a dones en risc d'exclusió social. Amb el braçalet podem mostrar la nostra participació, i a través de les fotografies i vídeos que es publiquin a les xarxes socials, construir la comunitat de persones que estimem i ens impliquen en la defensa de la natura.

El cap de setmana del 10 i 11 de juny, per celebrar el final de la Setmana de la Natura, s'organitzaran 5 grans accions de voluntariat ambiental arreu de Catalunya amb l'objectiu d'estimular la participació ciutadana i transmetre la importància del voluntariat ambiental com a forma de col·laboració amb les entitats ambientals per ajudar-les a aconseguir els seus objectius.

La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), i compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de la Catalunya i l'Obra Social "la Caixa".Etiquetes

Comparteix