Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.05.2017

Reciclem i alhora endrecem el cau!

Aprofitem avui 17 de maig el Dia Internacional del Reciclatge per recuperar i incorporar noves propostes de reciclatge i endreça del cau!

Molts països de tot el món celebren el 17 de maig el Dia Internacional del Reciclatge. És una oportunitat per recordar l'estratègia de les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar), que busca reorientar el comportament de tots els ciutadans per tal de millorar el gran problema del segle XXI, els residus sòlids urbans.

Tot i que l'origen d'aquesta celebració no està clar, s'ha convertit en un costum per moltes organitzacions o grups ecologistes en diversos països del món per dur a terme campanyes i activitats informatives o educatives en el tema del reciclatge.

Nosaltres volem aprofitar aquest dia per recuperar i compartir alguns recursos per reciclar i alhora endreçar el cau!
 
Amb una capsa qualsevol folrada amb una paper xulo i rotllos de paper de vàter podeu endreçar els llapis, els bolígrafs i els rotuladors, de manera que sigui més fàcil trobar aquell que busques!
Amb alguns clips de pinça podeu organitzar els cables dels aparells electrònics que tingueu al cau. Per trobar-los ràpidament i evitar també haver de desfer després un embolic impossible!
Semblant al sistema dels cables, si agafeu una capsa qualsevol i li feu forats podreu endreçar les llanes, cordills o cintes que utilitzeu al cau evitant els embolics i els nusos!
Amb caixes de cereals podeu fer-vos uns bons separadors de documents o material! Si després els decoreu quedaran encara més xulos!
Aprofitant ampolles de detergent podem crear una magnífics arxivadors de documents i de llibres!
També reutilitzant els envasos amb nansa (com de detergent, begudes de gran format o olis) per fer-vos unes pales o recollidors ben útils per la neteja del cau, el manteniment de l'hort o per endur-vos als campaments!
Si teniu un armari sense baldes al cau i voleu aprofitar l'espai podeu crear vosaltres mateixos unes estanteries amb caixes de cartró i cordill per organitzar el material. Però compte no poseu massa pes que el cartró no està pensat per suportar-ne molt!
Al tornar de campaments us sobren llegums, arròs o pasta però s'ha trencat l'envàs en el que anaven? Amb una bossa de plàstic i un tap d'ampolla de plàstic podeu improvitzar un contenidor amb dispensador molt útil!
Al cau teniu pilotes que sempre acaben rodolant per terra? Amb uns "pops" (tensors) podeu "engabiar-les" de manera que us sigui molt fàcil agafar i tornar a desar!
Amb una garrafa de plàstic podeu crear un contenidor de bosses de plàstic amb dispensador. D'aquesta manera no tindrem les bosses tirades pel cau i ens serà més fàcil agafar-ne quan en necessitem!


Comparteix