Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.05.2017

Manifest participatiu de la Jamborinada

Vídeo del Manifest participatiu de la JamborinadaAquest no és un manifest convencional o, si més no, no és un manifest com als que malauradament estem acostumats/des.

És un manifest creat per ciutadans i ciutadanes de ple dret emparats i emparades per la Llei dels Drets i les Oportunitats de la Infància i l’Adolescència de Catalunya i per la Convenció dels Drets dels Infants de les Nacions Unides.

Ha estat creat pels infants i joves que són, al cap i a la fi, el motor de canvi i el dia a dia de l’escoltisme i el guiatge.

Aquest manifest, doncs, és fruit d’un treball i una aposta clara per fomentar la participació real i projectiva dels infants i joves a l’Escoltisme i Guiatge, i a la societat en general.

Entenem la Participació Infantil com una experiència personal i col·lectiva que permet implicar-se en projectes socials, en el desenvolupament socioeducatiu i la construcció de valors que afavoreixen l’exercici de la ciutadania activa, mitjançant la deliberació i acció compromesa en aquells temes que els preocupen i senten com a propis.

Així doncs s’han fet unes propostes d’activitats per tal de saber què no els agrada i quins suggeriments tenen per millorar allò que no els agrada. Aquestes s’han treballat als agru- paments amb els infants i joves i, fruit de les seves respostes, s’ha creat aquest manifest. Esperem que us agradi i que es tingui molt present!

Descarrega't el manifest en pdf

Llegeix el manifest
 


Comparteix