Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

31.05.2017

Arriba el bon temps i marxem de cap de setmana!

Res millor que aprofitar caps de setmana i ponts festius per a visitar llocs més propers geogràficament que els triats per realitzar campaments llargs, però que són igualment interessants.

Ja és aquí el bon temps i no podem deixar passar l’oportunitat de marxar d’excursió els caps de setmana!

Els terrenys d'acampada no només s'utilitzen durant la Setmana Santa i l'estiu, per tant, si trobem el terreny que s'adapta a les nostres necessitats també podrem gaudir de les acampades durant el curs.

A més, una de les avantatges principals d'utilitzar terrenys durant els caps de setmana és que segurament el pressupost serà més reduït tant pel preu del terreny com pel preu del transport públic. Pensar activitats sense necessitat d'haver de contractar un transport privat ens assegura un estalvi econòmic important. També cal aprofitar les ofertes en transport per a grups infantils.

Què hem de tenir en compte per triar un terreny de cap de setmana?
  • Transport públic
Cal buscar terrenys propers i amb una bona combinació de transport públic per evitar invertir moltes hores en el desplaçament. És important comprovar abans de reservar el terreny els horaris dels transport per assegurar-nos que ens permetran aprofitar al màxim el cap de setmana.

Recursos i aplicacions:
                                                  
  • Instal·lacions
Quan marxem pocs dies de vegades es fa feixuc haver de muntar grans infraestructures per poder acampar. Així doncs, les millors opcions són terrenys d'acampada amb un mínim d'instal·lacions com és el cas dels vàters. Si el nostre terreny no disposa de serveis hem de recordar que és imprescindible construir una latrina per poder gestionar els residus orgànics que generem.
  • Activitats
Cal pensar activitats de curta durada i properes al terreny d'acampada. Si volem fer una excursió les millor opcions són les "matinals", caminades pel matí que ens permeten arribar a la tarda al terreny per realitzar altres activitats més tranquil·les. A més, al realitzar aquest tipus d'activitats fora dels mesos d'estiu ens permet gaudir de les hores de sol sense la intensitat de calor de l'estiu. Més informació en aquest enllaç.
 
Normativa

Recordeu que les activitats de cap de setmana també es regulen pel Decret de Lleure 267/2016.
Si marxem de divendres a diumenge haurem de realitzar una sèrie de tràmits com és la Notificació d'Activitats a la Generalitat, la Comunicació a l'Ajuntament i el Permís de Foc si tenim intenció de cuinar durant aquests dies.
A més, durant aquestes sortides hem de pernoctar en instal·lacions juvenils destinades a infants i joves.
En la següent notícia trobareu l'explicació i tots els detalls de la nova normativa: Nou Decret d'Activitats de Lleure
I en aquest enllaç un resum dels canvis a destacar: Infografia del Decret de Lleure 267/2016
 
Terrenys d'acampada amb bon accés amb transport públic

Notícia publicada originalment al web de Campaments i Més.


Etiquetes

Comparteix