Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.05.2017

Èxit de participació en el tercer COFO de Primavera

COFO de Primavera 2017

Una seixantena de formadors dels equips de FOCA, FORMIGA I i formacions generals van assistir durant el dissabte 20 de maig al Congrés de Formació (COFO) de Primavera.

 
Després de l'esmorzar i de la presentació de l'eix d'animació que acompanyaria el dia, membres de grups de treball del procés d'unitat de l’associació única d’escoltisme i guiatge van fer una breu explicació de quin moment es troba el projecte i els formadors també van poder fer les preguntes pertinents.
 
No va faltar temps per parlar del projecte de l'Escola de Formació per a poder definir com s'ha de vetllar per uns hàbits saludables durant les formacions. Després d'engegar el treball al COFO de Tardor definint quines àrees s'havien de treballar, durant el curs, la TAPE ha fet un treball per presentar una proposta que els equips de formació, just abans del COFO, van poder esmenar. En aquest passat congrés la tasca ha estat definir les línies estratègiques que s'han de seguir per vetllar que aquests hàbits es tinguin en compte durant les formacions del curs vinent. A partir d'ara, la idea és que una comissió formada per responsables pedagògics i formadors pugui resoldre les inquietuds i necessitats sorgides durant el claustre.
 
La coherència de continguts entre les diferents formacions també era un tema que preocupava els equips de formació. És per aquest motiu que durant el curs s'ha treballat amb una comissió mixta entre els coordinadors de formacions generals i membres de diferents equips de formació per tal de definir una proposta de continguts més coherent i, d'aquesta manera, evitar la repetició entre les diferents etapes formatives, treball que també es va poder presentar al passat Congrés.
 
Finalment, un espai d'intercanvi va acabar d'arrodonir la jornada. Els tems escollits van ser els que els formadors creien que podien crear més conflictes durant les formacions: acompanyament emocional, gestió logística i gestió del temps. Un espai que va donar molt de si gràcies a la pluralitat de maneres de fer d'equips vinguts de diferents sectors i demarcacions.Etiquetes

Comparteix