Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

08.08.2017

Condol per la pèrdua del P. Genís Samper i Triedu

Genís Samper i Triedu, Consiliari General de MEG del 1971 fins al 1982

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya vol expressar el seu condol per la defunció del Pare Genís Samper i Triedu qui va ser Consiliari General de l'entitat i membre d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans.

Genís Samper i Triedu, religiós escolapi i educador català, va morir ahir dilluns a l’edat de 85 anys. Ordenat sacerdot el 1954 i iniciat en l’escoltisme a Bèlgica i França, va retornar per fundar un grup d'Escoltes a Igualada, i més endavant a Sabadell i a Valls. L’any 1971 va ser nomenat Consiliari General dels Minyons Escoltes, i també de les Guies Sant Jordi l’any 1974 amb la fusió d’ambdues associacions, càrrec que va desenvolupar fins al 1982.

També va col·laborar intensament amb la Conferència Internacional Catòlica d’Escoltisme (CISC) des del 1976 fins al 1992, primer com a membre del Secretariat General i després com a Consiliari General Adjunt.

Bon escriptor, historiador, gran pedagog i mestre, va ser a més autor de molta bibliografia sobre l’escoltisme i els joves, d’entre la qual destaca el llibre de referència sobre la història del moviment: L'escoltisme català (1911-1978), que va escriure i publicar conjuntament amb Albert Balcells l’any 1993.

El mateix any 1993, la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi per la seva dedicació als joves a través de l'escoltisme.

En l'entrevista que li vam fer a la Contra d'El correu 80 definia l'escoltisme com "un sistema educatiu d'uns nois que volen anar més enllà". "Ens diem escoltes, que són els qui van davant d'una expedició, perquè creiem que tot és possible, no ens fem enrere i comptem amb els altres", deia.

La vetlla serà demà dimecres de 16h a 18h al Tanatori de Les Corts, i el funeral tindrà lloc dijous 10 d’agost a les 11 del matí a la Parròquia Sant Josep de Calassanç, Barcelona.

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya li agraïm la seva implicació en el moviment escolta i guia i ens afegim al condol de família i amics.


Comparteix