Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

13.09.2017

Raons per anar a l'agrupament o a l'esplai


AEiG Xaloc

Comença el nou curs i et convidem a participar de manera continuada durant tot el curs a una entitat d’educació en el lleure. 

Aquests són els motius pels quals anar a l’agrupament o a l’esplai:
 1. Podràs canviar les coses:
  Els agrupaments i esplais ofereixen un entorn educatiu complementari a l’escola i a la família que repercuteix de manera decisiva en el desenvolupament dels infants i joves. Participant com a voluntari, t’impliques amb l’entorn i el país i passes a ser un referent educatiu per als nens, nenes i joves del teu barri o poble.
   
 2. Rebràs molt més del que dónes:
  Milloraràs capacitats personals com l’autonomia, l’esforç o el lideratge, tot treballant en equip en un ambient de confiança mentre aprens dels altres i els altres aprenen de tu. 
  Et podràs titular oficialment com a monitor/a o director/a de lleure. Les habilitats, aprenentatges i experiències que desenvoluparàs et seran de gran utilitat tant a la teva vida personal i com a la professional.
   
 3. Trobaràs el teu lloc fent allò que t’agrada
  A l’agrupament o esplai experimentaràs un aprenentatge constant i podràs millorar les teves habilitats i aptituds a partir de formacions especialitzades. Per fer voluntariat només cal el teu compromís, molta motivació i estar obert a noves experiències!
   
 4. Posaràs el teu granet de sorra​​
  Actualment, l’escoltisme i el guiatge compta amb més de 3.000 voluntaris i voluntàries arreu del país acompanyen els infants i joves a través del mètode escolta i guia en el seu desenvolupament personal per ajudar-los a créixer com a persones responsables, crítiques, autònomes, solidàries i compromeses. Tu també pots fer-ho durant les activitats dels dissabtes a l’agrupament, les sortides d’alguns caps de setmana i els campaments durant les vacances de setmana santa i estiu.
  Els Centres d’Esplai són més de 180 i compten amb 21.000 infants i adolescents gràcies al treball educatiu de més de 3.500 monitors/es voluntaris/es.
   
 5. Ajudaràs a fer un món millor
  Formaràs part dels moviments juvenils més nombrosos del planeta que treballen per deixar el món millor de com l’han trobat.
   
 6. Faràs amistats per tota la vida
  Els nois i noies viuran experiències increïbles en un clima de diversió, d’aventura i de confiança en tu mateix i en els altres que crearan lligams especials entre vosaltres.
   
 7. Una proposta educativa a anys vista
  L’escoltisme i el guiatge i els centres d’esplai ofereixen una proposta educativa que comença a la infància i segueix a l’edat adulta. Els nens i nenes poden anar a l’agrupament dels 6 anys fins als 19, organitzats en diferents grups d’edat que s’anomenen unitats. Després poden seguir com a caps o desenvolupant altres tipus de voluntariat dins l’agrupament.
Busca aquí l’agrupament escolta i guia o esplai que et queda més a prop i pregunta com pots col·laborar-hi!

 


Notícia publicada originalment a Xarxanet.


Comparteix