Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

10.10.2017

Nova edició de les Jornades de Lleure i Feminismes

Cartell de les jornades
Col·lectiu BAUMA

Aquesta 7a edició se centrarà amb la interseccionalitat per prendre consciència de com es creuen diferents eixos d’opressió amb el gènere

Les Jornades de Lleure i Feminismes (anteriorment Jornades de Lleure i Sexisme) són un espai de trobada entre l’associacionisme d’educació i el moviment feminista i LGBTIQ, organitzades pel Casal de Joves de Barcelona, l’Escola Lliure El Sol, Esplac. Entitats a les quals enguany es suma Escoltes Catalans, per a dur a terme el projecte.
 
Aquesta edició que tindrà lloc el 2 i 3 de desembre del 2017 a la ciutat de Barcelona, se  centrar en el tema de l’interseccionalitat per prendre consciència dels creuament dels diferents eixos d’opressió amb el gènere, i es treballarà a través de tallers, formacions, projeccions, debats i teatre, entre d’altres.
 
Les jornades són un espai que neix de la necessitat d’algunes entitats d’afrontar la qüestió sexista en el lleure perquè també a l’associacionisme educatiu es reprodueixen rols, dinàmiques i formes de relació sexistes.
 
La voluntat és trobar un espai comú entre el món del lleure i els feminismes, d’una banda, perquè l’associacionisme educatiu integri la perspectiva de gènere en la seva tasca de transmissió de valors, i de l’altra perquè les entitats feministes i LGBTIQ facin arribar el seu discurs més enllà dels àmbits habituals i puguin transmetre’l a agents que cada dia treballen amb infants i joves.


Etiquetes

Comparteix