Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

24.10.2017

Projecte LAB de participació infantil i juvenil. Busquem agrupaments! (Inscripcions fins el 15 de novembre)


AEiG Sant Ferran

Sou un agrupament amb inquietuds per millorar la participació dels vostres infants i joves? Voleu incorporar la seva visió i veu en decisions més transversals de l’agrupament i aconseguir així un apoderament real dels mateixos? Si és així, el projecte LAB de participació infantil i juvenil us pot interessar.[Termini d'inscripció ampliat: fins el 15 de novembre]


El LABORATORI de participació infantil i juvenil és un projecte de l’Àmbit de participació infantil i juvenil de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya amb la col·laboració del Grup de recerca en educació moral (GREM) de la Universitat de Barcelona. L’àmbit de participació infantil i juvenil  té com a objectiu principal fomentar la participació dels infants i joves de l'associació a través d'un procés que parteix de l'escolta activa, del diàleg, de la relació amb els altres i de compartir idees i objectius, tot apoderant-los amb capacitat de decisió real sobre temes que no solament els afecten a ells i elles sinó al seu entorn més directe d'acció (agrupament, barri o poble, associació, etc.). Per aconseguir aquest objectiu l'àmbit treballa per a crear cultura de participació dins l'associació i que aquesta sigui present cada vegada en més espais.

Aquest projecte consisteix en la creació de grups de treball d’infants i joves que puguin liderar processos participatius que els permetin reflexionar sobre la participació i definir reptes de futur envers la mateixa a l’agrupament amb l’objectiu final de millorar la qualitat democràtica en relació a la participació en la governança dels infants i joves.
La creació d'aquests grups de treball anirà vinculada al projecte de Laboratori d'Acció i Innovació Educativa, en el qual s'experimenten metodologies i pràctiques educatives dins dels agrupaments per a posteriorment extreure'n unes conclusions i poder exportar i compartir aquests coneixements a la resta d'agrupaments i a l’associació en general.

Què busquem?

Agrupaments que estiguin motivats en millorar els seus nivells de participació infantil i juvenil. Han de poder participar-hi totes les branques, tot i què una vegada dins del projecte, es crearia una comissió de treball que lideri el projecte.

Què oferim?
  • La possibilitat de participar d’un projecte que ajudarà a crear noves dinàmiques i millores en la participació dels infants i joves dels agrupaments participants i alhora que el recull d’aquestes experiències serveixi de referència per a la resta d’agrupaments i de l’associació en general.
  • Seguiment i assessorament personalitzat.
  • Formació específica als i les caps referents del projecte a càrrec d’experts en participació infantil i juvenil de la Universitat de Barcelona.

Què implica com a agrupament?
  • El compromís de participar d’un projecte que durarà tot el curs. Haureu de tenir clar també que aquest curs serà clau en relació al procés d’unitat i el fet de participar d’aquest projecte no hauria de comprometre la vostra implicació en les diferents dinàmiques que us seran proposades.
  • Crear una comissió de treball que serà la que assistirà a les trobades i formacions. (2 caps i 2 infants/joves)
  • Tenir disponibilitat (la comissió de treball) en les següents dates: Dissabte 2 de desembre, dissabte 13 de gener, dissabte 17 de març (a confirmar) i dissabte 19 de maig.  Aquestes trobades es realitzarien en un punt central encara a determinar. A part es realitzaran un parell de sessions de seguiment al vostre agrupament.

Com hi podem participar?

Si voleu participar-hi, hem ampliat el termini fins el 15 de novembre per a omplir aquest formulari i explicar-nos les vostres motivacions.

Us animem enèrgicament a que us engresqueu a participar del projecte, és una molt bona oportunitat per a millorar la qualitat democràtica dels agrupaments i alhora ens servirà a tots i totes per començar a assentar unes bases de com volem que els infants i joves participin en la governança dels nostres agrupaments i de l’associació en general.

Per a més informació, podeu escriure a participacio@escoltesiguies.cat o trucar al 93 590 27 00.Etiquetes

Comparteix