Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

24.11.2017

3a edició del postgrau "Significats i valors espirituals de la natura" en el qual participa MEG


Universitat de Girona

La Universitat de Girona obre les inscripcions a la tercera edició del postgrau "Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació i integració" en el qual participa MEG.

A tot Europa augmenta l’interès pels significats i valors espirituals de la natura, tant d’una manera general com, especialment, per determinats llocs i paisatges. A Catalunya també creix el nombre de persones que se senten atretes per indrets o paisatges particulars connectats amb aquests valors, ja sigui al marge de qualsevol creença religiosa com des de les diverses confessions religioses que hi ha al país. Com altres recursos fràgils, no n’hi ha prou amb identificar i valoritzar els elements que tenen valor espiritual, també cal comunicar-los i gestionar-los adequadament.

El postgrau"Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació i integració" proposa abordar aquest tema d’una manera rigorosa i inclusiva, des d’un punt de vista teòric i aplicat alhora, orientat a la formació de professionals qualificats. Tindrà lloc del 2 de febrer al 13 de juliol de 2018, els divendres a la tarda, de 16 a 20 h, a la Universitat de Girona, i alguns caps de setmana en espais naturals (que s’especificaran en el programa definitiu).

El postgrau ofereix també un espai de reflexió, formació i difusió sobre les raons últimes de que ens comprometen a favor de la natura, i de les implicacions que tenen envers l’ètica personal i col·lectiva, en línia de l’anomenada ecologia pregona, per poder-les integrar en el funcionament quotidià de les organitzacions i entitats, siguin públiques, privades o del tercer sector.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya és una de les organitzacions col·laboradora d’aquest postgrau. 

Vincle amb l’escoltisme

El postgrau posa consciència en el fet que som natura i en la responsabilitat que tenim a l'hora de custodiar-la com a escoltes i com a casa de la humanitat. 

Permet conèixer com les diferents tradicions espirituals i de saviesa de la humanitat s'han relacionat i han après a llegir la natura com a camí de creixement espiritual i vital.

És una alerta clara que ens interpel·la com a societat occidental, una societat que ha trencat a través del nostre reduccionisme materialista aquest vincle essencial i sagrat amb allò que som: natura. 

Com a escoltes hi tenim molt a prendre ja que tenim a les nostres mans l'opció de viure en plena natura i permetre a infants i joves recuperar aquest vincle essencial alhora que fomentar una actitud que permeti la contemplació i el reequilibri ecològic amb la naturalesa.

La inscripció es pot fer a través del web www.fundacioudg.org o personalment a la seu de la Fundació Universitat de Girona. 

Trobareu més informació al web.


Comparteix