Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

29.11.2017

El 17 de desembre torna la Llum de la Pau sota el lema "Som terra"

Llum de la Pau 2016

Torna aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau ens proposa promoure la Llum en símbol de pau, enguany sota el lema "Som terra". Ja estan disponibles els materials pedagògics al web de la Llum de la Pau.

"Som aigua. Som aire. Som foc. Som terra. Estem formats pels mateixos elements que la resta d’éssers amb qui compartim el planeta. Malgrat tot, l’actitud de la nostra societat occidental cap a la natura és de domini, d’explotació, de superioritat. Ens remuntem al moment en què comencem a percebre la Terra com un recurs, enlloc de fer-ho com a la nostra mare. 

La nostra era, industrial i materialista, proposa un model de desenvolupament, producció i consum globalitzat, que homogeneïtza les cultures i degrada les dinàmiques de subsistència locals, que perden capacitats i guanyen pobresa, exclusió, desigualtats i conflictes pels recursos. En definitiva, una forta disminució de la qualitat de vida de les persones.  

Així doncs, tal i com es recull a l’encíclica "Laudato si" del Papa Francesc “No hi ha dues crisis separades, una d’ambiental i una altra de social, sinó una sola i complexa crisi  sòcio-econòmica.” I afegeix que “La trajectòria per a  la solució requereix una aproximació integral per a combatre la pobresa, per a retornar la dignitat als exclosos i simultàniament per a protegir la natura.”

La realitat és dura i fosca però hi volem posar llum i esperança. I sabem com fer-ho. L’educació des del compromís, la pau, la sensibilitat i la presa de consciència ens permetran fer petits canvis quotidians de repercussió global. 

Així mateix, podrem sortir de la tecnocràcia per recuperar la transcendència. Fer créixer la humilitat, l’harmonia, l’espiritualitat i el temps necessaris per la contemplació: aquella actitud del cor que permet captar les paraules d’amor de la Natura, la clau de volta per una transformació interior i global.  

Esperem que els materials de la Llum de la Pau proposats us permetin aprofundir i reflexionar sobre totes aquestes qüestions, i contribueixin a un canvi en la manera d’entendre el món i a nosaltres mateixos."

Text de presentació dels materials d'enguany.
 


LEquip de Llum de la Pau ha elaborat uns materials pedagògics amb dinàmiques, lectures i recursos visuals per treballar al cau. Hi ha 5 propostes d'activitats per diferents grups d'edat. 

La Llum de la Pau de Betlem és un projecte internacional escolta i guia que té lloc cada any quan s'acosta Nadal. Es tracta d'una flama que els Escoltes i Guies d’Àustria encenen a Betlem, i des d'allà l'anem escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

Enguany l’acte central de rebuda de la Llum de la Pau a Catalunya serà a la Plaça Catalunya de Pineda de Mar (Barcelona) el diumenge 17 de desembre a les 18h.
 
Si el vostre agrupament celebra també un acte de rebuda de la Llum de la Pau podeu compartir-ho amb la resta afegint la vostra celebració al mapa d’actes a través d’aquest formulari.Trobareu la informació completa en aquest web!


Comparteix