Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

27.11.2017

Reivindiquem l’escoltisme com a eina de cohesió social en l'assemblea

Assemblea General de MEG, Tarragona

800 joves voluntaris d’arreu de Catalunya han assistit aquest cap de setmana a l’Assemblea General de l’associació a Tarragona.

L’Assemblea, marcada per la situació extraordinària que viu el país, davant la qual l'escoltisme català dóna ple suport a la democràcia i a les institucions catalanes, ha servit per reivindicar el moviment escolta com a eina de cohesió social. “Els valors que transmetem dia a dia fan que ens sentim interpel·lats per tot el que passa al món i també pel que passa al nostre país, conscients que vivim un moment excepcional” han manifestat els membres de la Taula Executiva (junta permanent). “Som comunitat educativa i eina de cohesió social. (...) Ara és quan més es necessita l’escoltisme. Un escoltisme obert, que sigui espai d’acollida i d’inclusió. Un escoltisme que digui el que pensa i que es faci present” han afegit.
 
A l’Assemblea s’han aprovat el Programa i el Pressupost de l’entitat per al curs 2017-2018. Un curs decisiu en què, sota el lema “Conscients del repte!”, les tres associacions escoltes de Catalunya culminaran la fase de construcció del procés d’unitat en el qual es troben, que pretén crear la nova associació única d’escoltisme i guiatge oberta i catalana.L’Assemblea ha escollit com a nova comissària general (presidenta) a la torellonenca Laura Panicot i com a coordinadora de relacions a la cerverina Montse Puig, que passen a formar part de la Taula Executiva per als propers tres anys. S’uneixen a la resta de càrrecs de la Taula Executiva: Marta Miarons, administradora general; Jaume Agustí, secretari general; i Jordi Font, consiliari general.
 
En l'acte públic de l'Assemblea hi han intervingut la Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Marta Vilalta, que ha reconegut l’escoltisme com un ”model de cohesió i compromís social pel nostre model de país i un actiu imprescindible” i el conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, el Sr. Francesc Roca, que també ha aprofitat l’oportunitat per fer un reconeixement a l’“excel·lent tasca sovint no prou valorada” de l’escoltisme.
 
MEG celebra la seva Assemblea General cada any en una de les 8 demarcacions en què es divideix territorialment. La Demarcació de Tarragona està formada per 13 agrupaments escoltes a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès, amb un miler d’infants i joves i 250 voluntaris i voluntàries. Tarragona compta amb 5 agrupaments educant infants i joves: l’AEiG Alverna, l’AEiG Fent Camí, l’AEiG GELSTO, l’AEiG Ixent i l’AEiG Xaloc.Comparteix