Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

01.12.2017

Aquestes festes reivindiquem els drets humans

Enguany encetem un calendari “compte enrere” per tancar l’any i preparar-nos per rebre el 2018 donant llum als drets humans com a fonament de la llibertat, la justícia i la pau en el món.

Per celebrar les festes de Nadal i acomiadar aquest 2017 cada dia reivindicarem un dret o llibertat universal, tal i com es presenten a la Declaració Universal dels Drets Humans. I ho farem amb bombetes per donar-los llum!
 
Avui, DIA 1️⃣ de desembre, encetem el compte enrere amb l’Article 1. Dret a la llibertat i a la igualtat!


 Article 1: Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres. #dretshumans
 
DIA 2️⃣️️ Reivindiquem els drets i llibertats universals.  Article 2: Tothom té tots els drets i llibertats universals sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua, religió, opinió política o de qualsevol altra mena, origen nacional o social, fortuna, naixement o altra condició. (...) #dretshumans
 
DIA 3️⃣ Reivindiquem el dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat.


 Article 3: Tota persona té dret a la vida, a la llibertat i a la seva seguretat. #dretshumans
 
DIA ️4️⃣Prohibició de l’esclavitud i la servitud Article 4: Ningú no serà sotmès a esclavitud o servitud: l'esclavitud i el tràfic d'esclaus són prohibits en totes llurs formes.
 
DIA 5️⃣️️ Prohibició de la tortura


 Article 5: Ningú no serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.
 
DIA 6️⃣️️ Dret al reconeixement de la personalitat jurídica

 Article 6: Tota persona té el dret arreu al reconeixement de la seva personalitat jurídica.
 
DIA 7️⃣️️ Dret a la igualtat davant la llei


 Article 7: Totes les persones són iguals davant la llei i tenen dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. (...)
 
DIA 8️⃣️️ Dret a assistència jurídica


 Article 8: Tota persona té dret a un recurs efectiu, davant els tribunals nacionals competents, que l'empari contra actes que violin els seus drets fonamentals reconeguts per la constitució o per la llei.
 
DIA  Prohibició de detencions arbitràries


 Article 9: Ningú no serà detingut, pres o desterrat arbitràriament.
Prohibició de detencions arbitràries
Article 9: Ningú no serà detingut, pres o desterrat arbitràriament.
DIA  Dret a un judici just i públic


 Article 10: Tota persona té dret, en condicions de plena igualtat, a ser escoltada públicament i amb justícia per un tribunal independent i imparcial. (...)
 
DIA 1️⃣1️⃣️ Dret a la presumpció d’innocència


 Article 11: Tota persona acusada de delicte té dret que es presumeixi la seva innocència mentre no es provi la seva culpabilitat segons la llei en un judici públic, en el qual se li hagin assegurat totes les garanties necessàries per a la seva defensa.

 
DIA 1️⃣2️⃣️️ Dret a la vida privada i familiar Article 12: Ningú no serà objecte d'intromissions arbitràries en la seva vida privada, la seva família, el seu domicili o la seva correspondència, ni d'atacs al seu honor i reputació. Tota persona té dret a la protecció de la llei contra tals ingerències o atacs. (...)

Cada dia anirem afegint un dret fonamental.


Comparteix