Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.12.2017

5 de desembre: Dia Internacional del Voluntariat

voluntariat, agrupaments

Dia del voluntariat
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Des de l'any 1985 es celebra el 5 desembre com a Dia Internacional del Voluntariat pel Desenvolupament Econòmic i Social com a reconeixement i visibilitat de l'acció voluntària que duen a terme milers de persones i entitats d'arreu del món.
 

Com a entitat de base voluntària, volem destacar els valors per sobre dels diners. I és que des del voluntariat i l'associacionisme s'arriba allà on els diners mai arribaran.  Destaquem, doncs, la gran tasca dels i les caps i de tots els voluntaris i voluntàries de l'entitat per les experiències úniques que fan viure als infants i joves, la realització de projectes i l'educació en valors de l'escoltisme i el guiatge.

El voluntariat va més enllà de fer quelcom sense tenir-ne obligació de fer-ho. Porta implícit gestos no quantificables com mirades, vivències, somriures, solidaritat, aprenentatges, compromís...

El Dia Internacional del Voluntariat ens recorda que "deixar el món millor de com l'hem trobat" passa per oferir i dedicar temps als altres i per ser solidaris/àries. Però també és una jornada ideal per tal d'animar més persones a formar part del voluntariat. És també una jornada en que es fa visible la dedicació del temps als altres, cobrint necessitats del món i de persones que ho necessiten.

Us deixem unes frases de Robert Baden-Powell en relació al voluntariat i l'educació en valors (22 de febrer de 1857 - 8 de gener de 1941):
  • "El camí autèntic per a arribar a la felicitat és fer feliç l'altra gent."
  • "Procureu deixar aquest món una mica millor de com l'heu trobat, i quan us arribi l'hora de la mort, podreu morir feliços pensant que no heu malgastat el temps sinó que heu fet tot el que heu pogut."
  • "Planifica la teva feina i després treballa seguint el teu pla."
  • "Si teniu l’hàbit d’agafar-vos les coses amb alegria, poques vegades us trobareu amb circumstàncies difícils."
  • "Un home que no ha comès mai un error, no ha fet mai res."
  • "Un somriure és la clau secreta que obre molts cors."
  • "Un parell d’ulls ben entrenats són tan bons com una desena d’ulls inexperts."
  • "És important ser bo, però més important és fer el bé."
  • "Cap persona no pot considerar-se educada si no té la bona voluntat, el desig i la capacitat entrenada per fer la part que li toca en el treball del món."
  • "La prova de l’èxit de l’educació no és allò que un noi sap segons els exàmens quan acaba l’escola, sinó allò que està fent deu anys més tard."


Comparteix