Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.01.2018

Arriba a les llibreries “Orgull xirucaire”!

Portada del llibre "Orgull xirucaire" d'Elisenda Rovira

“Orgull xirucaire” és el llibre per a tots els que tornaríem a anar de campaments sense pensar-nos-ho, escrit per l’Elisenda Rovira i publicat per Columna Edicions.

“Si quan éreu uns nens o nenes –o (una mica més) joves (que ara)– vau anar de campaments, si vau fer ruta pel Pirineu carregant la tenda a l’esquena, si vau cantar cançons acompanyats d’una guitarra en una nit de vetlla sota les estrelles, si vau formar part d’un agrupament escolta o un esplai...” aquest llibre us rememorarà les experiències màgiques viscudes amb les xiruques als peus.

L’Elisenda Rovira, periodista i autora del llibre, va ser nena i cap a l’Agrupament Escolta i Guia Set de Sant Llorenç Savall, membre de l’Àmbit de comunicació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Coordinadora tècnica de Comunicació de l’entitat. Les experiències viscudes de primera mà i la manera de plasmar-les sobre el paper fan d’aquest llibre un imperdible per a tots els nostàlgics de la tenda, el fulard i els jocs de nit.

El llibre et transporta al bell mig de la vivència d’uns campaments, des del moment de fer-te la motxilla fins al comiat i la tornada a casa, passant pel llistat d’indispensables a dur, com muntar una tenda, els àpats i la tasca dels intendents, la màgia de pujar un cim, el raid, els clàssics del cançoner, les originals activitats inventades pels caps i els amors i amistats que afloren.

El tancament de l’obra dedica unes pàgines a totes aquelles persones que havent passat per un cau o un esplai ara són pares i mares que hi duen els fills i filles, que en són moltes! Així com recull les experiències de cares conegudes del país que van passar per l’escoltisme o per l’esplai.  

"Orgull xirucaire" arriba a les llibreries demà 17 de gener. Per cortesia de Columna Edicions i de l’autora, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya obre avui un sorteig de 3 exemplars del llibre a través de les xarxes socials. No badis!


Comparteix