Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.04.2018

Promovem l'ús de la bicicleta!

Ruta en bicicleta de l'AEiG Jaume Caresmar d’Igualada
Ajuntament Montmaneu

Avui, Dia Mundial de la Bicicleta, volem contribuir a l’objectiu de promoure l’ús d’aquest mitjà de transport sostenible, sa i divertit, proposant-vos algunes activitats per fer al cau!


Organitzeu un cursa de transports

La cursa de transports no plantejar una carrera, sinó una comparació cívica entre el cotxe i els mitjans de transport sostenibles: anar a peu, en bicicleta o en transport públic. Consisteix en recrear un desplaçament urbà entre dos o més punts del municipi, emprant simultàniament diferents mitjans de transport per comparar no només el temps del viatge, sinó també la diferència de cost econòmic i ambiental.
Aquí trobareu les instruccions per organitzar la vostra cursa de transports!

Construïu un aparcament de bicis casolà

Molts i moltes aneu al cau amb la bicicleta i no teniu aparcament per a deixar-la? Us proposem que us construïu un aparcament de bicis casolà, així quedaran totes ben arreplegades i organitzades. Podeu fer-ho amb:
Organitzeu una bicicletada popular festiva i/o reivindicativa

Reivindiqueu amb els infants i joves del cau l’ús de la bicicleta organitzant una bicicletada al vostre municipi o barri. Convideu a veïns i veïnes, mobilitzeu a la ciutadania. Podeu aprofitar per reivindicar alguna altra causa que estigueu treballant o que us inquieti.  Però sobretot doneu-li un toc festiu, us ho passareu genial!

Feu servei amb la iniciativa En Bici Sense Edat

En Bici Sense Edat és projecte que pretén retornar la capacitat d’anar amb bicicleta a la gent gran, tenint en compte les dificultats de mobilitat d’aquest col·lectiu. Us animeu a anar-los a conèixer i fer servei amb ells?

Planifiqueu una ruta sobre rodes

Les rutes durant els campaments són molt comunes, sobretot les que es fan caminant. Però hi ha una altra modalitat molt popular entre els grups escoltes: fer-la en bicicleta! Campaments i Més ens dóna les claus per preparar una bona ruta sobre rodes! Consulta el seu article.


Comparteix