Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

03.05.2018

L'obra teatral ‘Amic meu’ sobre persones refugiades busca la col·laboració de caus

Obra de teatre 'Amic meu'

Una excap de l’AEiG Perot Guinarda busca la col·laboració d’agrupaments per difondre un espectacle multidisciplinari que explica la història de tres nenes síries refugiades.

La Maria, excap de l’AEiG Perot Guinarda de Barcelona, va anar el curs passat al camp de refugiats de Cherso (Grècia). Allà hi va estar dos mesos col·laborant com a voluntària amb l’Associació Open Cultural Center (OCC) amb l'objectiu de la qual és oferir activitats culturals i educatives a les persones refugiades.
 
D’aquella experiència, la Maria en va fer sorgir el conte ‘Amic meu’ elaborat amb dibuixos dels nens i les nenes del camp que ha servit per a conscienciar a la ciutadania sobre la situació de les persones refugiades. La història d’aquest conte ja ha arribat a molts nens i nenes i també adults, però ara la Maria amb el suport de l’associació n’ha preparat l’espectacle teatral.
 
Es tracta d’una peça teatral que combina també la dansa, la música i projeccions. L’obra ens presenta la història de l’Heva, la Noor i la seva germana Mayssam, tres nenes síries que a causa de la guerra decideixen marxar del país i emprendre un llarg viatge. Quan arriben a Grècia tanquen les fronteres i es queden atrapades al país juntament amb moltes altres persones refugiades durant mesos, on han de viure condicions precàries en camps.
 
L’associació vol moure arreu de Catalunya l’obra ‘Amic meu’ per tal de donar a conèixer la situació de les persones refugiades i ho vol fer amb la col·laboració i implicació d’agrupaments. Volen fomentar així la cooperació de l’associació amb els caus i la implicació dels joves en la difusió de l’espectacle i en la conscienciació sobre el conflicte de l’asil i el refugi.  
 
Si voleu que l’espectacle ‘Amic meu’ arribi al vostre municipi o barri, escriviu a amicmeuespectacle@gmail.com i impliqueu-vos en la difusió del projecte!
 
Podeu trobar més informació sobre l’obra als seus comptes de Facebook i Twitter.Documents

Comparteix