Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.06.2018

Més de 700 caps defineixen el futur de l’escoltisme català en el Congrés de Caps

Congrés de caps

Votacions al Congrés de Caps
Som de cau

El 2 i 3 de juny Vic ha acollit per primera vegada el Congrés de Caps de l’escoltisme català, una trobada on 700 caps han tancat la proposta d'associació única oberta i catalana, que es durà a votació el proper mes de novembre a les Assemblees Generals de les tres entitats.

Més de 700 responsables d’agrupaments i equips associatius d’arreu de Catalunya han debatut sobre els reptes de futur de l’escoltisme català amb entitats i persones expertes en diferents àmbits que els interpel·len. Sota el lema ‘ Conscients del repte!’ el congrés ha estat l’espai per culminar un procés participatiu que es va engegar l’any 2009 per la construcció d’aquesta associació única.

Desde llavors s'ha portat a terme un treball per a la creació d’una identitat i uns objectius col·lectius amb la voluntat d’aconseguir fer més i millor escoltisme i amb un major impacte, fent de l’escoltisme català un referent en l’educació d’infants i joves del nostre país. Durant aquest curs els membres de les tres entitats han pogut fer al pre-Congrés un exercici previ de reflexió a través de diverses trobades i d’una plataforma virtual de participació que ha culminat aquest cap de setmana.Dissabte al matí, caps i responsables associatius de les tres entitats van arribar a Vic per debatre les bases de la nova associació i per afrontar els reptes de futur de l’escoltisme català a la tarda. Van abordar temàtiques com ara la participació i l'associacionisme, l'educació, la cooperació i el compromís social ​en una dotzena de ponències i tallers, dinamitzats per entitats i persones expertes.

Diumenge es van reunir en Consells i equips on van valorar les conclusions presentades el dia anterior i van decidit el sentit de la seva votació. Queda, doncs, tancada la proposta de base de la nova associació que es durà a votació el proper mes de novembre a les Assemblees Generals de les tres entitats.


El Congrés de Caps ha culminat amb un acte de cloenda institucional que ha comptat amb la presència del recent nomenat Conseller de Treball, Afers socials i Famílies, Chakir El Homrani, que ha destacat la tasca de l’escoltisme català en el “desenvolupament de persones crítiques, que són la base d’una societat lliure, justa i democràtica”. Josep-Ramon Soldevila, Regidor de Medi Ambient i Món Rural i Ciutadania i Igualtat a l’Ajuntament de Vic, per la seva banda ha agraït que s’hagi triat la ciutat per celebrar aquest Congrés, i la membre del Consell Mundial de l’Associació Mundial de Noies Guia i Noies Escolta (WAGGGS), Katerina Agorogianni, ha remarcat que “el treball de la coeducació i l’alta participació per part de les dones és un exemple per a l’associació mundial guia”.

La trobada ha comptat amb representació institucional, amb el recent nomenat Conseller de Treball, Afers socials i Famílies, Chakir El Homrani, amb representació de l’escoltisme mundial i d’entitats referents del lleure educatiu.
 
 


Comparteix