Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

18.06.2018

20.000 infants i joves de Catalunya viuran l’experiència dels campaments escoltes aquest estiu

El mes de juny inicia el compte enrere per als campaments d’estiu. Enguany, uns 20.000 infants i joves d’arreu de Catalunya gaudiran un any més de l’experiència d’algun dels gairebé 700 campaments que organitzen les tres entitats que formen la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Per a l’escoltisme els campaments d’estiu són la culminació del treball de tot el curs. Així doncs, el seu destí i enfocament estan vinculats al projecte desenvolupat al llarg de l’any. En aquest sentit, existeix una àmplia varietat de campaments:
  • Campaments a la natura
És l’opció més comuna entre les branques (grups) d’infants i consisteix en el muntatge d’un campament estable en què es disposa de l’imprescindible per aprofitar l’entorn i conviure de forma respectuosa amb la natura per poder aprendre’n.
  • Rutes de muntanya
Les branques (grups) joves escullen aquesta opció perquè és una bona manera de trobar-se amb si mateixos i a la vegada descobrir l’entorn i el país a través de l’esforç i la confiança i complicitat del grup.
  • Aventura internacional, descobertes d’altres cultures i realitats
Les branques dels més grans dels agrupaments acostumen a culminar el curs fent el seu projecte final o campaments fora de Catalunya. D’aquesta manera es converteixen en ambaixadors i ambaixadores del Moviment fora del territori.
  • Estades solidàries en camps de treball o d’aprenentatge servei
Algunes branques joves i més grans també opten per dedicar els seus campaments d’estiu a una tasca solidària amb la qual fan una aportació en forma de treball i a canvi se n’enduen un aprenentatge. Els camps de treball o la participació en projectes de manteniment del territori, com la senyalització dels camins de muntanya, en són alguns exemples.

Tota aquesta tasca no seria possible sense la feina voluntària de prop de 5.000 caps (monitors/es voluntaris/àries) que dediquen el seu temps a acompanyar a aquests infants i joves d’entre 6 i 17 anys. Durant una o dues setmanes viuran i gaudiran de les activitats i experiències dels campaments d’estiu.
 
Els valors que cada setmana es van transmetent en els caus de Catalunya queden plasmats en els campaments d’estiu. La companyonia, l’empatia, l’autosuficiència i la generositat, entre d’altres, són valors que es posen a prova durant aquestes setmanes. Aprendre a gestionar una bona convivència i treure’n pautes per al futur, és un dels ensenyaments bases d’aquests dies.
 
 
Nota de premsa de la FCEG.


Comparteix