Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

06.08.2018

Condol per la mort de Rosa Maria Carrasco i Azemar, clau en la consolidació del Guiatge català

Rosa Maria Carrasco i Azemar
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Lamentem profundament la mort de la Sra. Rosa Maria Carrasco i Azemar, exemple del lideratge femení a nivell associatiu, polític i personal, va ser la màxima representant del Guiatge català a nivell internacional. 

Rosa Maria Carrasco i Azemar ha mort avui 6 d’agost de 2018, als 82 anys.

El nom de Rosa Maria Carrasco estarà sempre estretament lligat a la història del Guiatge al nostre país. Va ser comissària internacional de la Germanor de Noies Guies i, després, comissària general de Guies Sant Jordi. Quan el 1977 es produí la fusió amb els Minyons Escoltes, creant Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, Carrasco tingué un paper determinant per tal que els òrgans de govern de la nova associació fossin paritaris, aspecte que es manté actualment.

Alhora, tingué un paper molt important en representar el Guiatge català a nivell internacional. Primer com a secretària general de la Conferència Internacional Catòlica de Guiatge i, després, com a membre del Comitè Mundial de la WAGGGS, on fou membre d’enllaç per Europa durant 9 anys, fins el 1987. Així es convertí en la persona del nostre país que ha ocupat les majors responsabilitats al Guiatge mundial en tota la història.

Rosa Maria Carrasco també va vetllar per l'associacionisme juvenil des de la vessant política. Va ser directora general de Joventut de la Generalitat durant el govern de Josep Tarradellas -única dona membre d'aquell executiu-, des d’on va impulsar la creació del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Rosa Maria Carrasco i Azemar, era filla de Carrasco i Formiguera, històric dirigent polític català assassinat pel franquisme per defensar la llibertat de Catalunya.

L'enterrament serà dimecres a les 12:45 h al Tanatori de Sant Gervasi.

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya li agraïm profundament la seva implicació i dedicació al guiatge català i ens afegim al condol de família i amics.


Comparteix