Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.09.2018

Fent servei als campaments

Un grup d'infants fent servei.
AEiG Sant Sadurní

Compartim l'experiència de servei als campaments dels PiC de l'AEiG Sant Jaume de Parets del Vallès. I vosaltres, us engresqueu vosaltres a fer servei durant els campaments?

Durant els campaments que vam dur a terme el passat mes d'agost, els Pioners i Caravel·les de l'AEIG St. Jaume vam tenir l'oportunitat de fer servei. El vam realitzar durant els cinc primers dies dels campaments, que van ser estàtics, mentre ens allotjàvem en un terreny d'acampada de Gósol.

Vam poder aportar el nostre granet de sorra arrencant una planta invasora, recollint brossa i retirant branques d'un camí. Deixant de banda algun petit problema, com quan vam trobar en perfecte estat el camí que portava al castell de Gósol, el qual havia d'estar ple de pedres per treure; valorem l'experiència positivament. A més de fer-nos sentir útils, el servei va augmentar la cohesió del grup, ja que havíem d'organitzar-nos i treballar en equip per complir el nostre objectiu.

Finalment, el fet d'haver d'eliminar una espècie de planta invasora va obrir un debat entre nosaltres, en qüestionar-nos fins a quin punt estàvem alterant l'ordre de la natura, o estàvem ajudant a preservar les espècies autòctones. Us ho recomanem!

Aquesta unitat ha fet servei als campaments d'aquest estiu en col·laboració amb el Parc Natural Cadí-Moixeró i amb l'Ajuntament de Gósol. Com ells, aquest estiu més de 350 infants i joves han fet servei als campaments, sigui amb els Parc Natural Cadí-Moixeró, Aiguamolls de l'Emporda o Delta de l'Ebre, sigui col·laborant amb els propietaris dels terrenys d'acampada de Can Puigoriol Xic, La Planassa, Ballsau o  Mas tres Puig. Gràcies a totes i tots per deixar aquest món millor de com us l'heu trobat!

Notícia publicada originàriament al web de Campaments i Més.


Comparteix