Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

02.10.2018

Vols ser formador/a a la borsa d’'Entre Terres'?

El Servei Civil Internacional de Catalunya busca 15 persones voluntàries per preparar i realitzar tallers de la guia ‘Entre Terres’ a centres educatius i espais no formals.

En un context com l'actual es fa molt necessari cercar i elaborar eines per tal de reflexionar sobre les migracions i refugi des d'una perspectiva transformadora i antiracista per poder combatre el discurs de l'odi i de la xenofòbia. La guia educativa Entre Terres és una més de les eines que algunes entitats estem posant a l'abast de professorat i educadors/es en el lleure per tal de facilitar el debat i l'anàlisi acurat sobre les causes i les situacions que estan patint les nostres veïnes del sud del mediterrani.
 
Aquest proper mes de novembre l’SCI-Cat posa en marxa una borsa de formadores d’aquesta guia educativa, que serà un grup dedicat a realitzar tallers en matèria de migracions a la Mediterrània a espais formatius (tant d’educació formal com no formal) a  joves i infants de diversos grups d’edat. A part de realitzar tallers externs, formar part de la borsa també significarà dinamitzar formacions internes cap a la resta de companyes de la borsa general de formadores, compartint coneixements i experiències col·lectivament i rebre formacions relacionades amb les temàtiques que volem treballar.

En vols formar part?

1. Perfil de persones formadores:
 
Busquem persones amb:
 • Experiència i/o coneixement de l’àmbit associatiu
 • Experiència en dinamització de grups
 • Bon nivell de català o castellà
 • Habilitats socials i comunicatives
 • Experiència en educació no formal
I es valorarà:
 • Formació en l’àmbit social
 • Participació associativa i en moviments socials a nivell personal
 • Coneixement en migracions, refugi, antiracisme, etc.

2. Detalls de les formacions

Un cop seleccionada la borsa es realitzarà una formació de 5 sessions.
Les dates de les formacions són dv 9, ds 10, dv 16 i ds 17 de novembre.
L’horari serà divendres de 16 a 20.30h i els dissabtes de  10 a 17h (excepte dissabte 17 que serà fins les 18h).
És obligatori assistir a un mínim de 4 sessions.

Continguts de la formació:
 • Facilitació, dinamització de grups i metodologies participatives.
 • Aproximació teòrica a les migracions a la Mediterrània
 • Dinamització d’activitats de la guia ‘Entre Terres’
 • Realització de tallers a centres i grups educatius. Cada persona haurà de buscar un espai o grup on fer un taller. Es faran grups de formadores i cada persona haurà de fer un mínim de 2 tallers.
Formar part de la borsa demana també ser activa i proposar formacions a centres i grups educatius. A banda, les persones membres de la borsa es comprometen a reunir-se trimestralment amb la resta de la borsa i la persona tècnica referent de l’SCI per tal d’avaluar i planificar el següent trimestre.

Depenent de les formacions que sorgeixin hi ha possibilitat de remuneració en alguns casos segons els criteris de remuneració de tallers de l’SCI.
 
Omple aquest formulari i envia el teu CV a voluntariat@sci-cat.org abans del 15 d’octubre. Durant la següent setmana l'SCI revisarà totes les candidatures i us dirà alguna cosa.


Etiquetes

Comparteix